Autovadītājs uzsmēķē marihuānu un ielas vidū "atslēdzas" (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Kamēr liela daļa cilvēku dienu sāk ar kādu siltu dzērienu - kafiju vai tēju - un tā gūst nepieciešamo mundrumu, kāds Lexus vadītājs Rīgā nolēma, ka diena būs izdevusies, ja viņš auto vadīšanu apvienos ar narkotisko vielu lietošanu.

Psihedēlisks ceļojums kādam vīrietim izvērtās pavisam citādāk, nekā viņš sākotnēji plānoja, un aizgāja tik tālu, ka

neilgi pēc kārtīgas narkotiku devas ieelpošanas viņam iestājās bezsamaņa.

Trakākais šajā stāstā ir tas, ka aizliegtās vielas tika lietotas pie braucošas automašīnas stūres. No smagas avārijas pasargāja vien tas, ka pirms atslēgšanās vīrietis tomēr paspēja spēkratu apturēt. Melnais Lexus apstājās Dārzciema un Pildas ielas krustojumā. Kaut ko nelāgu uzreiz ievēroja citi satiksmes dalībnieki un izsauca ātro palīdzību. Drīz vien kļuva skaidrs, ka šeit darbs būs arī policistiem.

Policijas darbinieki konstatēja, ka auto sēdeklī guļ vīrietis. Likumsargi mēģināja viņu pamodināt, bet tas neizdevās. Kad notikuma vietā ieradās mediķi, viņi izvilka vīrieti no automašīnas. Pamanīts, ka autosalonā ir stikla burka, kurā ir maisiņi ar zaļi brūnas krāsas vielu.

Kamēr likumsargi pētīja automašīnu, ārsti centās vīrieti atgriezt pie samaņas, un, kad tas izdevās, šoferis policistu pavadībā tika aizvests uz slimnīcu.

Tajā pašā dienā no stacionāra viņu izrakstīja, tad ar vairākiem jautājumiem klāt jau bija likumsargi. Vēlāk ekspertīzē tika noteikts, ka burkā atradušies 75 grami marihuānas.

Pēc tam tika veikta sankcionēta kratīšana viņa dzīvoklī un izņemti vairāki maisiņi ar marihuānu.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

VP RRP Ķegaraga iecirkņa kriminālpolicijas priekšnieks Vladimirs Klaikalts, atstāstot automašīnas vadītāja liecības, raidījumam Degpunktā atklāj, ka narkotiskās vielas Lexus vadītājs par 300 eiro pirms  divām dienām iegādājies personīgai lietošanai pie viena no Rīgas lielajiem tirdzniecības centriem. Viņš nolēmis mašīnā uzpīpēt, taču viņam mirkli vēlāk kļuvis slikti, viņš apturējis savu braucamo un tālākos notikumus jau vairs neatceroties.

Policisti neatklāj, kur tieši strādā pārkāpējs, bet, visticamāk, tajā dienā darbavietā viņš tā arī neieradās. Šī visai

neapdomātā un potenciāli bīstamā rīcība agrāk nesodītajām vīrietim beidzās ar kriminālprocesu par narkotisku vielu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu, turklāt viņam ir noteikta policijas uzraudzība.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu