Meksikas prezidents grib potēties ar "AstraZeneca" Covid-19 vakcīnu (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Meksikas prezidents Andress Manuels Lopess Obradors
Meksikas prezidents Andress Manuels Lopess Obradors Foto: REUTERS/Edgard Garrido/File

Meksikas prezidents Andress Manuels Lopess Obradors ceturtdien paziņoja, ka grib potēties pret Covid-19 ar farmācijas uzņēmuma "AstraZeneca" vakcīnu.

67 gadus vecais prezidents savā ikdienas preses konferencē sacīja, ka ir pierādīts tas, ka šīs vakcīnas radītie riski ir zemi. Prezidents arī sacīja, ka var pretendēt uz šīs vakcīnas saņemšanu, jo tā ir izmantota rajonā, kur viņš dzīvo.

Vairākas valstis ir ierobežojušas "AstraZeneca" vakcīnas izmantošanu, bažījoties par vairākiem cerebrālās trombozes gadījumiem pēc vakcinācijas.

Lopess Obradors janvārī saslima ar Covid-19. Pirms dažām dienām prezidents bija paziņojis, ka pašlaik viņam nav nepieciešams vakcinēties, jo organismā ir pietiekami daudz antivielu pēc inficēšanās ar jauno koronavīrusu.  

Meksikā vakcinācijas kampaņa pret Covid-19 tika uzsākta Ziemassvētkos, bet līdz šim valstī ir izmantoti tikai apmēram 10 miljoni vakcīnu devu un tikai nepilns pusotrs miljons cilvēku ir saņēmuši abas devas. Meksikā ir 126 miljoni iedzīvotāju.

Meksikā ārkārtas izmantošanai ir apstiprinātas sešas Covid-19 vakcīnas. 

Meksikā ir apstiprināti apmēram 206 000 ar Covid-19 saistītu nāves gadījumu. Pēc to skaita Meksika ir trešajā vietā pasaulē pēc ASV un Brazīlijas.   

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu