Tiesībsargs: Ierobežojumi ir netaisnīgi pret daļu no skaistumkopšanas nozarē strādājošajiem (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Rimdeika/Shutterstock.

Tiesībsargs aicinājis Krišjāni Kariņu pārskatīt ierobežojumus attiecībā uz skaistumkopšanā strādājošajiem kosmētiķiem. Savā vēstulē tiesībsargs pievienojas iepriekš Konkurences padomes paustajām bažām par negodīgas konkurences palielināšanos.

Latvijas Kosmētiķu un kosmetologu asociācija (LKKA) un Latvijas Skaistumkopšanas speciālistu asociācija (LSSA) jau iepriekš bija vērsušās pie Ministru prezidenta un veselības ministra ar lūgumu pārskatīt ierobežojumus.

Abas asociācijas norāda, ka ierobežot skaistumkopšanas salonu darbību ir netaisnīgi, jo vienlaikus ārstniecības iestādēs tādi paši pakalpojumi tiek sniegti un pat reklamēti visu aizlieguma laiku.

LKKA prezidente Renāte Reinsone uzsver:

Mums nav saprotams, kam vēl jāiejaucas, lai valdība un par nozari atbildīgais ministrs Daniels Pavļuts novērstu šo netaisnīgumu pret vienu ļoti nelielu iedzīvotāju daļu [..] Rodas sajūta, ka Latvijā bīstamākas profesijas par mums nav!

Tāpat arī LSSA prezidente Sabīne Ulberte pauda bažas, ka Konkurences padome ar šo vēstuli ir skaidri norādījusi, ka valdība savā ziņā ir diskriminējusi mazaizsargātāko nozares daļu. Tādā veidā negodīgi radījusi apstākļus lielo medicīnas centru darbībai šajā jomā.

Šāds valdības lēmums ir radījis nozarē strādājošajiem būtiskus zaudējumus. Asociācijas neizslēdz iespēju vērsties tiesā pret valsti par apzinātu zaudējumu nodarīšanu un augsti kvalificētu speciālistu dzīšanu nabadzībā.

Konkurences padome savā atbildes vēstulē uzsver, ka pastāv risks, ka līdzšinējie klienti neatgriezīsies pie kosmetologa, var pieaugt pakalpojumu cenas, kā arī pieaugs klientu plūsma ārstniecības iestādēs un līdz ar to veidojas augstāks Covid-19 saslimstības risks.

Abas asociācijas jau iepriekš informēja, ka situācija nozarē ir kritiska un nepieciešami tūlītēji valdības lēmumi. Nozare slīgst ēnu ekonomikā, un daudzas pakalpojuma sniedzējas nokļuvušas uz nabadzības sliekšņa. Vienlaikus jūtama valdības lēmumu nevienlīdzīgā attieksme pret skaistumkopšanas nozari un medicīnas centriem, kas šobrīd brīvi sniedz tos pašus pakalpojumus, kas kosmētikas saloniem ir aizliegti. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu