Atēnās pie savas mājas nošauts kriminālistikas žurnālists

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Atēnās piektdien pie savām mājām nošauts pieredzējušais kriminālistikas žurnālists Jorgoss Karaivazs.

Karaivazs, kurš strādāja privātajā telekanālā "Star" un vadīja ziņu blogu "bloko.gr", tika sašauts vairākas reizes Atēnu dienvidos, atsaucoties uz avotu policijā, ziņoja aģentūra AFP.

"Slepkavība ir šokējusi mūs visus," paziņoja Grieķijas valdības preses pārstāve, piebilstot, ka varasiestādes jau izmeklē notikušo.

Mediji ziņo, ka žurnālistu sašāvuši divi vīrieši uz motocikla.

""Bloko.gr" dibinātāja un īpašnieka vairs nav kopā ar mums. Kāds izvēlējās apklusināt viņu, ar lodēm atturēt viņu no stāstu rakstīšanas," paziņoja "bloko.gr".

Saskaņā ar mediju ziņoto Karaivazs, kurš bija viens no pieredzes bagātākajiem un pazīstamākajiem kriminālistikas žurnālistiem Grieķijā, bija precējies un viņam ir bērns.

Lai gan Grieķijas mediju redakcijas regulāri piedzīvo vandālismu un citus uzbrukumus, žurnālistu slepkavības notiek reti.

Vairāki žurnālisti atrodas policijas aizsardzībā pēc draudu saņemšanas, bet mediji ziņo, ka Karaivazs nav bijis viens no viņiem.

Karaivaza slepkavība notikusi laikā, kad Grieķijas varasiestādes izpelnījušās kritiku par lielu policijas resursu tērēšanu kāda pretrunīgi vērtēta televīzijas žurnālista aizsardzību.

Pilsoņu aizsardzības ministrs Mihals Hrisohoidiss parlamentā izteicās, ka valsts resursi tiek izmantoti "sabiedriskās sfēras žurku" aizsardzībai, kas to nav pelnījušas.

"Pēdējos 20 gadus katrs [policijas] ministrs ir centies atsaukt policistus no VIP pienākumiem un nolikt viņus atpakaļ frontes līnijā," sacīja ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu