Vācijā reģistrēti 42 trombozes gadījumi pēc potēšanās ar "AstraZeneca" vakcīnu (28)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
AstraZeneca vakcīnu flakoni
AstraZeneca vakcīnu flakoni Foto: Reuters/ScanPix

Vācijā līdz šim ir reģistrēti 42 retas trombozes gadījumi pēc potēšanās ar uzņēmuma "AstraZeneca" Covid-19 vakcīnu, un astoņi no tiem bijuši nāvējoši, piektdienas vakarā paziņoja Paula Ērliha institūts (PEI).

42 smadzeņu vēnu sīnusu trombozes (CVST) gadījumi tika reģistrēti līdz 2.aprīlim. 23 gadījumos tika konstatēta arī trombocitopēnija - zems trombocītu līmenis asinīs.

Visi gadījumi, izņemot septiņus, tika konstatēti sievietēm vecumā no 20 līdz 63 gadiem. Vīrieši, kuriem konstatēja trombozi, bija vecumā no 24 līdz 58 gadiem. 

Roberta Koha institūts (RKI) paziņoja, ka ar "AstraZeneca" vakcīnu Vācijā sievietes potētas biežāk nekā vīrieši.

No minētajiem trombozes gadījumiem letāli bija astoņi - piecām sievietēm un trim vīriešiem, informēja PEI, kas ir par vakcīnu drošumu atbildīgs institūts Langenes pilsētā pie Frankfurtes. 

Pēc potēšanas ar "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnu Vācijā ir reģistrēti septiņi CVST gadījumi - trim sievietēm vecumā no 34 līdz 81 gadam un četriem vīriešiem vecumā no 81 līdz 86 gadiem, bet trombocitopēnijas gadījumi nav reģistrēti.

Vācijā līdz 2.aprīlim tika veikti 14,38 miljoni vakcināciju pret Covid-19. PEI tika informēts par 407 nāves gadījumiem "dažādos intervālos pēc vakcinācijas" cilvēkiem vecumā no 24 līdz 102 gadiem. Intervāls no vakcinācijas līdz nāvei bija robežās no nepilnas stundas līdz 40 dienām. 

Vairumā šo nāves gadījumu pacientiem jau bija viena vai vairākas iepriekšējas saslimšanas, kas varēja būt nāves cēlonis. Par dažiem atsevišķiem gadījumiem ir pieprasīta papildu informācija.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu