Valsts prezidents piešķir Cildinājuma rakstu muzikologam Klotiņam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Muzikologs Arnolds Klotiņš piedalās Letonikas 5.kongresā, kas vienlaikus ir arī valsts pētījumu programmas "Nacionālā identitāte (valoda, Latvijas vēsture, kultūra un cilvēkdrošība)" pārskats par četros gados paveikto.
Muzikologs Arnolds Klotiņš piedalās Letonikas 5.kongresā, kas vienlaikus ir arī valsts pētījumu programmas "Nacionālā identitāte (valoda, Latvijas vēsture, kultūra un cilvēkdrošība)" pārskats par četros gados paveikto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts prezidents Egils Levits ir piešķīris Cildinājuma rakstu muzikologam Arnoldam Laimonim Klotiņam, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Levits ir piešķīris Cildinājuma rakstu mākslas zinātņu doktoram, latviešu mūzikas analītiķim un pētniekam, daudzu grāmatu autoram Klotiņam, sveicot viņu 87 gadu jubilejā un paužot atzinību par ieguldījumu muzikoloģijā un mūzikas vēstures izpētē.

Valsts prezidents Klotiņam veltītajā Cildinājuma rakstā norādījis, ka viņa veikums muzikoloģijā un mūzikas vēstures izpētē ir būtiski paplašinājis sabiedrības izpratni gan par mūziku, gan par kultūras, varas un sabiedrības attiecībām Latvijā dažādos laikposmos.

"Jūs esat izglītojis un iedvesmojis gan laikabiedrus, gan nākamās paaudzes. Jūsu devums Trešās Atmodas kustībā, arī uzņemoties Latvijas Tautas frontes valdes priekšsēdētāja pienākumus, ir neatsverams," uzsvērusi valsts pirmā persona.

Svinīgā Cildinājuma raksta pasniegšana muzikologam Klotiņam notiks, kad valstī uzlabosies epidemioloģiskā situācija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu