Ķekavas novada uzņēmējus aicina piedāvāt darba vietas skolēniem vasaras periodam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Atkārtotās pašvaldību vēlēšanas Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirknī.
Atkārtotās pašvaldību vēlēšanas Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirknī. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ķekavas novada pašvaldība aicina uzņēmējus piedāvāt darbavietas novadā deklarētajiem skolēniem vecumā no 13 līdz 18 gadiem, kas mācās Ķekavas novada vispārējās izglītības iestādēs, saņemot atbalstu no Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) un Ķekavas novada pašvaldības, informēja pašvaldībā.

Vietvara arī šogad turpinās atbalstīt uzņēmumus, kuri vasaras brīvlaikā sniegs darba iespējas skolēniem. Pašvaldība segs pusi no darba algas par bērniem un pusaudžiem vecumā no 13 līdz 18 gadiem, kuri ir novada vispārējās izglītības iestāžu audzēkņi un ir deklarēti novada administratīvajā teritorijā, vai viens no bērna vecākiem vai likumiskajiem pārstāvjiem ir deklarēts Ķekavas novada administratīvajā teritorijā.

Ja uzņēmēji darba vietas skolēnu nodarbinātībai vasaras brīvlaikā pieteiks arī NVA, tad, pieņemot darbā skolēnu, kurš atbilst nolikuma "Kārtība, kādā tiek organizēts un finansēts skolēnu vasaras nodarbinātības pasākums vasaras brīvlaikā" nosacījumiem, skolēna alga tiks segta 100% apmērā - 50% no NVA, 50% no Ķekavas novada pašvaldības budžeta. Par paveikto darbu skolēns saņems atalgojumu valstī noteiktās minimālās algas apmērā par pilnu nostrādātu darba laiku.

Valdība joprojām aicina visus iespēju robežās strādāt attālināti, lai nepieļautu Covid-19 izplatību.

Uzņēmēji tiek aicināti iesniegt informāciju par piedāvātajām vakancēm NVA līdz 23.aprīlim, savukārt Ķekavas novada pašvaldībā līdz 15.maijam, aizpildot pieteikuma anketu interneta vietnē "www.kekavasnovads.lv".

Pašvaldībā skaidroja, ka skolēniem jau drīzumā būs pieejams saraksts ar uzņēmēju iesniegtajām vakancēm, sniedzot iespēju atrast piemērotāko vasaras darbu. Viens no iniciatīvas uzdevumiem ir sagatavot jauniešus darba tirgum. Lai pieteiktos izraudzītajai vakancei, skolēniem ir jāsagatavo savs CV un motivācijas vēstule, kas būs jānosūta uz e-pasta adresi "darbs.vasara@kekava.lv".

Pieteikumi tālāk tiek nosūtīti darba devējam, kurš izvēlas skolēnus darbam vasarā. Projekta mērķis ir veicināt aktīvu sadarbību starp pašvaldību un uzņēmējiem, kā arī motivēt skolēnus gūt pirmo darba pieredzi un pilnveidot savas prasmes.

"Šī ir jauniešu iespēja paplašināt savu redzesloku un gūt lielāku izpratni par profesiju daudzveidību, nepieciešamajām prasmēm, iemaņām un zināšanām. Tas ir arī lielisks veids, kā gūt praktisku pieredzi, tādējādi veicinot skolēnu konkurētspēju nākotnes darba tirgū," pauda pašvaldībā.

Projektā iesaistīties aicināti Latvijas Republikā reģistrēti uzņēmumi, pašvaldības iestādes un kapitālsabiedrības, biedrības un nevalstiskās organizācijas, kuras noslēgušas vienošanos ar pašvaldību par nodarbinātības pasākumu organizēšanu un nodrošināšanu vasaras brīvlaikā atbilstoši normatīvajiem aktiem. Ja tiks noteikti ierobežojumi Covid-19 mazināšanai, kuru dēļ skolēnu vasaras nodarbinātība netiks organizēta, informācija tiks publicēta Ķekavas novada sociālajos tīklos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu