ASV aizsardzības ministrs apmeklēs Izraēlu (7)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins gatavojas svētdien ierasties divu dienu vizītē Izraēlā, kur viņam paredzēts tikties ar premjerministru Benjaminu Netanjahu, aizsardzības ministru Beniju Gancu un Aizsardzības spēku ģenerālštāba priekšnieku Avivu Kohavi.

Ostins būs augstākā prezidenta Džo Baidena administrācijas amatpersona, kas līdz šim apmeklējusi Izraēlu. Viņa vizīte notiek laikā, kad ASV izskata iespējas atkal pievienoties Irānas un Rietumu lielvaru kodolpaktam, no kura Vašingtona izstājās 2018.gadā, prezidenta Donalda Trampa laikā.

Kā ziņots, šonedēļ Lielbritānijas, Ķīnas, Francijas, Vācijas, Krievijas un Irānas diplomāti tikās Vīnē, lai apspriestu vienošanās nākotni. Sarunās netiešā veidā piedalījās arī ASV delegācija.

Diplomāti tika informēti par divu ekspertu grupu darbu jautājumos, kas saistīti ar sankciju atcelšanas un kodollīguma izpildes pasākumiem. Eksperti pēta, kādi soļi būtu jāsper Irānai un ASV, lai Vašingtona varētu atgriezties šajā līgumā. Pēc tikšanās visas puses atzinušas, ka sarunas sākušās cerīgi.

Izraēla neatbalsta ASV atgriešanos pie kodolvienošanās.

Kā norāda Pentagons, Ostins šajā braucienā apmeklēs arī Vāciju, Lielbritāniju un Beļģiju.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu