Austrijā dzīvojošā dziedātāja Baiba laiž klajā vasarīgu singlu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba
Baiba Foto: publicitātes

Austrijā dzīvojošā jaunā mūziķe un dziedātāja Baiba, pilnā vārdā Baiba Dēķena, laiž klajā svaigu vasaras dziesmu "Boy From Murcia", kas ir jaunākais singls no drīzumā gaidāmā albuma "Lighter". 

Māksliniece stāsta, ka dziesmā atspoguļotas vasarīgas atmiņas par laiku, kad mēs vēl varējām brīvi ceļot un dziedēt savas nogurušās dvēseles tālas, eksotiskas pludmales krastā.

"Dziesma ir par tiem mazajiem pieturpunktiem - mazajām mīlestībām mūsu ceļā. Tiem brīžiem, kad izbaudām kopā pavadīto laiku, mācāmies viens no otra un vienlaikus arī labāk iepazīstam paši sevi,"

tā Baiba.

Viņa spriež, ka romantiska satikšanās ne vienmēr nozīmē ilgu un skaistu mīlestību. Dažkārt mīlestība mūs skar tikai tāpēc, lai mūs sadziedētu un parādītu, cik patiesībā skaisti un labi cilvēki esam.

Baiba šo dziesmu ir producējusi kopā ar tiroliešu producentu Bendžaminu Laingartneru (Benjamin Leingartner), kurš pazīstams ar skatuves vārdu Digital Youth. Dziesmas video veidojusi pati Baiba sadarbībā ar spāņu mākslinieku Roku Domingo (Roc Domingo).

Video: Baiba "Boy From Murcia".

Baiba ir latviešu mūziķe, kura šobrīd dzīvo Insbrukā, Austrijā. 2017. gadā viņa laida klajā savu debijas albumu “These Storms”, kas tapa sadarbībā ar austriešu producentu Kristofu Hocnehtu (Christoph Holzknecht), kurš pazīstams ar skatuves vārdu CHRS.

Šajā laikā viņa sāka solomākslinieces un producentes karjeru, arvien vairāk virzoties prom no saldsērīgā dziedātājas-mūzikas autores tēla un meklējot jaunus veidus, kā eksperimentēt elektroniskajā popmūzikā.

Šobrīd Baiba ir beidzot pabeigusi darbu pie sava otrā albuma “Lighter” un ar pūļa finansējuma palīdzību savākusi līdzekļus tā izdošanai. Albumā iekļautas desmit Baibas rakstītas kompozīcijas, no kurām lielu daļu māksliniece producējusi pati un ierakstījusi savās mājās Insbrukā. 

2020. gada nogalē Baiba ieguva 2. vietu Itālijas mūziķu konkursā "Upload Sounds” un saņēma iespēju strādāt kopā ar Itālijā atzītiem mūzikas industrijas pārstāvjiem - producentu Bruno Belissimo (iepriekš darbojies kopā ar tādām itāļu grupām kā “Calcutta” un “Frah Quintale”) un video grafiķi un videoklipa režisoru Claudio Zagarini no “Universal Music”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu