Korupcija Terehovas muitas kontroles punktā: VID aizturējis 29 amatpersonas (42)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kravas automašīnu rinda pie Terehovas robežkontroles punkta. Ilustratīvs attēls.
Kravas automašīnu rinda pie Terehovas robežkontroles punkta. Ilustratīvs attēls. Foto: Lita Krone/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izmeklētajā kriminālprocesā aizdomās par korupciju Terehovas muitas kontroles punktā aizturētas 29 amatpersonas, no kurām 21 atzīta par aizdomās turēto, aģentūrai LETA apliecināja VID pārstāvis Andrejs Vaivars.

Aizdomās turētajiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Plašāka informācija patlaban netiek sniegta, tomēr Vaivars apliecināja, ka, neskatoties uz aizturēšanām, minētā muitas kontroles punkta darbs nav traucēts.

Jau ziņots, ka VID Iekšējās drošības pārvalde sadarbībā ar Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūru, kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), VID Nodokļu un muitas policiju un Valsts robežsardzi veikusi izmeklējošās darbības muitas kontroles punktā "Terehova", kuras rezultātā aizturētas VID Muitas pārvaldes amatpersonas.

"Minētās darbības veiktas, turpinot pretkorupcijas pasākumu kopumu. VID jau ziņoja, ka ilgstošu izmeklējošo darbību rezultātā, sadarbojoties vairākām atbildīgajām institūcijām, VID Iekšējās drošības pārvalde veica Muitas pārvaldes, Valsts policijas un Valsts robežsardzes darbinieku aizturēšanu aizdomās par kontrabandu organizētā grupā," pagājušajā nedēļā pauda VID.

Terehovā uz Latvijas-Krievijas robežas atrodas robežkontroles punkts un muitas kontroles punkts. Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka jau iepriekšējos gados tiesībsargājošās iestādes par dažādiem nodarījumiem aizturējušas šo punktu robežsargus un muitniekus.

Skaļākā aizturēšana notika pirms aptuveni 14 gadiem. Toreiz tiesībsargājošās iestādes par dažādiem noziegumiem aizturēja vairākus desmitus muitnieku, robežsargu, policistu un privātpersonu.

Terehovas muitas kontrolpunkta amatpersonas par transportlīdzekļu un kravu nenovirzīšanu kontrolei un tās neveikšanu pieņēmušas materiālas vērtības vai guvušas citādu mantisku labumu sev un saviem ģimenes locekļiem.

Tikmēr VID 1.aprīlī paziņoja, ka aizdomās par kontrabandu organizētā grupā muitas kontroles punktā "Indra" aizturētas Muitas pārvaldes, Valsts policijas, kā arī Valsts robežsardzes amatpersonas, kā arī kontrabandas organizēšanā iesaistītā privātpersona. "Indra" atrodas uz Latvijas-Baltkrievijas robežas.

Organizētā grupa atklāta, sadarbojoties VID Iekšējās drošības pārvaldei, Iekšējās drošības birojam un Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai, kā arī piesaistot VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldi un Valsts robežsardzi.

Pēc veiktajām aizturēšanām valsts amatpersonas atstādinātas no darba pienākumu veikšanas. No aizturētajām piecām personām trīs personām piemērots ar brīvības atņemšanu saistīts drošības līdzeklis - apcietinājums.

 
Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu