"Galleria Riga" vadītāja: Valdība joprojām mūs nedzird (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Valdība saistībā ar Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktajiem ierobežojumiem joprojām nedzird tirdzniecības centru pārstāvjus, komentējot Ministru kabineta 7.aprīļa lēmumu par tirdzniecības ierobežojumiem, aģentūrai LETA pauda tirdzniecības centra "Galleria Riga" vadītāja Zane Šulca.

Viņa norādīja, ka Ministru kabinets lēmumu ierobežot tirdzniecības centru darbību pamato ar pārāk lielu apmeklētāju pulcēšanās risku tirdzniecības centros, tomēr netiek ņemts vērā, ka uz tirdzniecības centriem attiecas tieši tie paši noteikumi, kas attiecas uz jebkuru citu tirdzniecības vietu ārpus tiem. Tāpat viņa norādīja, ka mazie tirgotāji ar Drošas tirdzniecības konceptu iepazīstas pirmo reizi, savukārt lielie tirdzniecības centri to ieviesuši jau šī gada februāra sākumā.

"8.februārī tikām iepazīstināti ar Drošas tirdzniecības konceptu, kura ieviešana, efektivitāte un ievērošana tika un joprojām tiek kontrolēta ik dienu. Mums ir vairāk vietas katra klienta 25 kvadrātmetriem nekā mazā veikaliņā, kura vienīgā ventilācija ir atvērtas durvis," uzsvēra Šulca.

Tāpat viņa norādīja, ka jau gadu kopš pandēmijas sākuma un arī pašlaik lielie tirdzniecības centri ir spiesti turpināt cīnīties par savu kodolu - tirdzniecības centra veikaliem, kas nevar strādāt, jo izvēlējušies būt vietā, kas, "izrādās, ir nosaukta nepareizi - par tirdzniecības centru".

"Vai mums jāapsver iespēja sevi pārdēvēt par universālveikalu vai iepirkšanās ciematu, lai varētu likumīgi darboties?

Jo arī "Galleria Riga" ir veikali, kuriem ir atsevišķa ieeja no ielas. Taču tie nedrīkst vērt durvis apmeklētājiem. Kas šajā gadījumā liecina par vienlīdzības principu lēmumu pieņemšanā? Izrādās, visi ir vienlīdzīgi, bet citi ir vienlīdzīgāki," piebilda Šulca.

"Galleria Riga" vadītāja arī stāstīja, ka no lielajiem tirdzniecības centriem tiek prasīta nekavējoša un precīzi koordinēta rīcība, ieviešot un uzturot visus ierobežojumus, kas netiek vispār apspriesti - gluži pretēji, bez ierunām godprātīgi tiek un tiks pildīti.

"Tomēr joprojām valdība mūs nedzird. Piekrītam kolēģiem nozarē - iespējams, par mums ņirgājas, bet tā īsti smiekli nevienam vairs nenāk. Ministru kabineta 7.aprīļa lēmums daudzus atvēra, bet ne mūs. Mūs tas vēl vairāk aizver. Mēs, tirdzniecības centrs "Galleria Riga", atbilstam visiem kritērijiem pat vairāk nekā daudzi, kuriem šobrīd ir ļauts strādāt. Kāpēc šāda netaisnība," sacīja Šulca.

Tirdzniecības centrs "Galleria Riga" atrodas Rīgas centrā, Dzirnavu ielā 67, un tajā apvienots plašs klāsts veikalu un pakalpojumu svarīgāko ikdienas vajadzību risināšanai, tostarp pārtikas veikals "Rimi", sporta klubs "MyFitness", vairāki restorāni, modes veikali, un citi.

TVNET jau ziņoja, ka no trešdienas var darboties visi veikali ārpus tirdzniecības centriem, kuru platība ir virs 7000 kvadrātmetru, savukārt tirdzniecības centros esošajos veikalos, kuri nedrīkstēja strādāt jau iepriekš, no trešdienas nav ļauta arī distances tirdzniecībā iegādātu preču izsniegšana. To paredz valdības 1.aprīlī pieņemtais lēmums par veikalu darbu atsākšanu ārpus tirdzniecības centriem no 7.aprīļa.

Attālināti iegādāto preču izsniegšana joprojām nav aizliegta internetveikalu preču izsniegšanas punktos, ja tie atrodas ārpus tirdzniecības centriem.

Tāpat klātienē var tikt organizēta ielu tirdzniecība, kā arī var darboties veikali tādos tirdzniecības centros, kuru kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir mazāka par 7000 kvadrātmetriem.

Vienlaikus tirdzniecības centros ar platību virs 7000 kvadrātmetriem arī turpmāk ļauts strādāt tikai pārtikas, higiēnas, dzīvnieku barības un optikas preču veikaliem, kā arī aptiekām, grāmatnīcām un pakalpojumu sniegšanas vietām.

 
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu