Toyota vadītājs nosaukts par gada cilvēku autoindustrijā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Toyota vadītājs Akio Tojoda
Toyota vadītājs Akio Tojoda Foto: Reuters/ScanPix

Toyota Motor vadītājs Akio Tojoda ir atzīts par 2021. gada cilvēku automobiļu pasaulē.

Organizācija World Car Awards nepiešķir tikai balvas piešķir automašīnām (piemēram, Pasaules Gada balvu), bet arī personām, kuras visvairāk ir ietekmējušas nozares attīstību. 2021. gadā starptautiska 93 žurnālistu žūrija par tādu atzina Toyota prezidentu Akio Tojodu.

Japānas giganta vadītājs tika uzslavēts par rīcību krīzes laikā. Tam izdevās Covid-19 pandēmijas apstākļos saglabāt Toyota rentabilitāti, tādējādi aizsargājot darbavietas visā pasaulē.

Žūrija uzskata, ka viņa vadībā uzņēmums grūtos brīžos spēja saglabāt vēsu prātu un uzturēt nepārtrauktu attīstību savienoto, autonomo un elektrisko automašīnu laikmetā. Turklāt Toyota Motor gatavojas Japānā uzbūvēt gudru un ilgtspējīgu pilsētu ar nosaukumu Woven City.

Vienlaikus Tojoda arī brīvajā laikā aizraujas ar automašīnām un daudz laika pavada sacīkšu trasē kā aktīvs braucējs. Arī tas izrādījās svarīgi tiesnešiem.

Akio Tojoda
Akio Tojoda Foto: Toyota

"Visu 360 000 Toyota komandas darbinieku vārdā pateicos par šo milzīgo godu! Tomēr, ja jums nav iebildumu, es vēlētos pārdēvēt šo balvu no "Gada cilvēka" uz "Gada cilvēku" apbalvojumu, jo ​​tas ir visu mūsu darbinieku, mazumtirgotāju un piegādātāju visā pasaulē kopīgs darbs, kas patiesi radīja Toyota, kāds tas ir šodien! No savas puses varu teikt, ka man nevarēju paveikties vairāk un es nevarētu būt pateicīgāks izpilddirektors," savā atbildes runā sacīja Akio Tojoda.

Toyota panākumus 2020.– 2021. gadā ir grūti neatzīt. Jo īpaši tāpēc, ka uzņēmumam izdevās saglabāt ražošanas tempu, kamēr citiem nācās apturēt konveijerus, jo cita starpā trūka mikročipu automobiļu komponentēm.

2020. gada beigās Toyota Motor ieguva pirmo vietu pasaulē automašīnu tirdzniecībā un pirmo reizi piecu gadu laikā apsteidza savu galveno konkurentu - Volkswagen grupu.

Akio Tojoda ir pie Toyota Motor stūres kopš 2009. gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu