Covid-19 upuru skaits Eiropā pārsniedzis miljonu (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Mārtiņa kapi Pārdaugavā. Ilustratīvs foto.
Mārtiņa kapi Pārdaugavā. Ilustratīvs foto. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits Eiropā pirmdien pārsniedza viena miljona atzīmi, un Pasaules Veselības organizācija (PVO) brīdināja, ka inficēšanās gadījumu skaits eksponenciāli pieaug par spīti centieniem apturēt šo pieaugumu.

Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits 52 Eiropas valstīs pirmdienas vakarā bija pieaudzis līdz 1 000 288, liecina ziņu aģentūras AFP dati no oficiāliem avotiem.

"Mēs tieši tagad esam pandēmijas kritiskā punktā," sacīja PVO tehniskā vadītāja Covid-19 jautājumos Marija van Kerkhove.

"Šīs pandēmijas trajektorija pieaug (..) eksponenciāli. Šī nav situācija, kādā mēs gribētu būt 16 mēnešus pēc pandēmijas sākuma, kad mums ir pārbaudīti kontroles pasākumi," viņa sacīja reportieriem.

Jaunā koronavīrusa pandēmijā visā pasaulē jau ir miruši vairāk nekā 2,9 miljoni cilvēku, bet inficējušies ap 136 miljoniem.

Neraugoties uz drūmajām ziņām no Eiropas, kas ir pandēmijas vissmagāk skartais reģions pasaulē, Lielbritānija pirmdien mīkstināja ierobežojumus pirmoreiz vairāku mēnešu laikā. 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu