LTRK aicina piedāvāt vakcīnas pret Covid-19 uzņēmumiem (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/LUCA ZENNARO

Tā kā prioritāro grupu aktivitāte vakcinācijā pret Covid-19 ir ārkārtīgi zema, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) ieskatā vakcīnas jāpiedāvā uzņēmumiem darbinieku vakcinēšanai, pavēstīja kamerā.

LTRK uzskata, ka situācijā, kad biznesa vide strādā ļoti ierobežojošos apstākļos. Praktiski vienīgais veids kā izkļūt no pandēmijas un atgriezties pie normālas ikdienas ir masveidīga iedzīvotāju vakcinēšana.

Redzot, ka ir izveidojusies situācija, ka vakcīnas stāv noliktavā un prioritārās grupas nesteidz vakcinēties, ir nepiedodami kavēt vakcinēšanu tajā sabiedrības grupā, kas notur un veicina valsts ekonomiku, uzsver LTRK.

"Jau tagad vakcīnas būtu jāpiedāvā uzņēmumiem, ļaujot vakcinēt darba kolektīvus, lai šobrīd ierobežotās nozares pēc iespējas ātrāk varētu atsākt darbu," teikts LTRK medijiem izplatītajā paziņojumā.

LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš uzsvēra, ka uzņēmēji kopumā ļoti atbildīgi pieiet Covid-19 jautājumiem, jo šos riskus nevadot, bizness būtiski cieš.

"Neraugoties uz to, daļā no uzņēmumiem, piemēram, apstrādes rūpniecībā infekcijas izplatības riski objektīvu apstākļu dēļ ir paaugstināti, jo ražošanas process pamatā notiek slēgtās telpās. Ņemot vērā mūsu eksportējošo nozaru ārkārtīgi svarīgo lomu Latvijas iedzīvotāju labklājības izaugsmē, būtu tālredzīgi un gudri iespējami ātri organizēt brīvprātīgo vakcināciju šajos uzņēmumos," teica Endziņš.

Tikmēr ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs atzīmēja, ka Latvija pašreiz uzstāda "vienu eksporta rekorda mēnesi pēc otra", taču tas var arī beigties, ja nerīkosimies proaktīvi.

"Visos ražošanas uzņēmumos darbs norit klātienē, tāpēc īpaši svarīga ir iespēja maksimāli ātri vakcinēt strādājošos cilvēkus, kuri ir dažādu vecumu un grupu pārstāvji un ļoti svarīgi cilvēki mūsu ekonomikas mugurkaulam. Aicinu rīkoties aktīvi un steidzīgi, lai to izdarītu," sacīja Vitenbergs.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu