Pavļuts: Visām ārstniecības iestādēm visā Latvijā tiek nodrošinātas dažādas vakcīnas (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daniels Pavļuts.
Daniels Pavļuts. Foto: GINTS IVUSKANS / AFP

Visām ārstniecības iestādēm visā Latvijā pašlaik tiek nodrošināti dažādi vakcīnu pret Covid-19 veidi, komentējot Daugavpils domes paziņojumu par iespēju izvēlēties konkrētu vakcīnu, otrdien valdības sēdē sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš domes vadības pausto un sabiedrībā nonākušo informāciju nodēvēja par pārpratumu.

"Vakcīnu sadales lēmuma ietvaros visām vakcinācijas iestādēm visā Latvijas teritorijā atbilstoši piegādēm šobrīd tiek nodrošinātas dažādas vakcīnas," apgalvoja ministrs.

Pēc viņa paustā, piemēram, pirms divām nedēļām, ģimenes ārstu praksēs nonāca "Moderna" vakcīnas, kas līdz šim ģimenes ārstiem nebija pieejamas. Arī pašlaik esot iespēja novirzīt dažādas vakcīnas pa visu Latviju.

"Daugavpils nav ne ar ko unikāla. Daugavpils dome varbūt priekšvēlēšanu kampaņas ietvaros kaut ko ir pārpratusi un paziņojusi, ka kaut ko ir izkarojuši. [Tas] neatbilst patiesībai. Visām ārstniecības iestādēm visā Latvijas teritorijā tiek nodrošināti dažādi vakcīnu veidi," skaidroja Pavļuts.

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska ("Mūsu partija"), komentējot Pavļuta pausto, aģentūrai LETA sacīja, ka otrdien preses konferencē nav apgalvojusi, ka dome ir "izcīnījusi" vakcīnas. Vienlaikus viņa pauda gandarījumu par veiksmīgu dialogu ar Veselības ministriju.

Pašlaik arī Daugavpils reģionālā slimnīca aicina prioritāro grupu pārstāvjus pieteikties vakcinācijai pret Covid-19, izvēloties vienu no pieejamām vakcīnām. Iespēja saņemt konkrētā ražotāja vakcīnu esot atkarīga no valstī esošajām un iestādē piegādātajām vakcīnām.

Jau ziņots, ka otrdien Daugavpils domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska ("Mūsu partija") žurnālistiem sacīja, ka Daugavpilī iedzīvotājiem pašlaik būs iespēja izvēlēties vakcīnu pret Covid-19.

Viņa klāstīja, ka pašvaldība saziņā ar Veselības ministriju un Vakcinēšanas projekta biroju ir panākusi, ka uz pilsētu tiek piegādātas dažādas vakcīnas. Šonedēļ, sākot pedagogu vakcinēšanu, būs iespējams izvēlēties "AstraZeneca", "Moderna" vai "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnu.

"Daugavpilī tagad ir pieejamas arī citas vakcīnas, un tieši izglītības darbiniekiem būs iespēja izvēlēties," apgalvoja Jankovska.

Vienlaikus dome sadarbībā ar atbildīgajām iestādēm veic sabiedrības, tostarp pedagogu, izglītošanu un informēšanu par vakcinēšanās nozīmi. Tāpat pedagogi tiek aptaujāti par viņu vēlmi saņemt vakcīnu.

"Mēs zinām situāciju un pilsētnieku viedokli," komentēja Jankovska, piebilstot, ka ikdienas sanāksmēs ar ministriju tiek aktualizēti vietējo viedokļi par vakcinēšanos.

Komentējot, vai pašvaldība neplāno vērsties valdībā ar lūgumu sagādāt Krievijā izstrādāto vakcīnu "Sputnik V", Jankovska sacīja, ka "mēs visi saprotam, ka dzīvojam Eiropas Savienība (ES), un varam izmantot tās vakcīnas, kas atļautas ES". Vienlaikus viņa atzina, ka, ņemot vērā pēdējā laikā izskanējušās ziņas par vakcīnas blaknēm, nav zināms, vai pēc iespējamās "Sputnik V" iegādes pilsētnieki būs atvērtāki vakcinēšanai.

Pašlaik pret Covid-19 vakcinēti 3600 daugavpiliešu. Aptuveni viena ceturtdaļa no viņiem saņēmusi abas vakcīnas devas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu