Čehijas valdība nonākusi uz sabrukuma robežas

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Čehijas premjerministrs Andrejs Babišs.
Čehijas premjerministrs Andrejs Babišs. Foto: EPA/MARTIN DIVISEK

Čehijas premjerministra Andreja Babiša mazākuma valdība ir uz sabrukuma robežas pēc tam, kad komunistu partija otrdien atsauca savu piekrišanu klusējoši atbalstīt šo valdību. 

Čehijas un Morāvijas Komunistiskās partijas (KSČM) līderis Vojtehs Filips pavēstīja ziņu aģentūrai ČTK, ka komunisti ir zaudējuši uzticību valdošajiem partneriem.

Komunisti bija pieprasījuši konkrētus plānus valsts bankas dibināšanai, lai apmaiņā pret tiem turpinātu atbalstīt valdošo koalīciju, kuras sastāvā ir Babiša populistiskā partija "ANO 2011" un Čehu sociāldemokrātiskā partija (ČSSD).

Lai gan komunisti negrasās ierosināt neuzticības izteikšanu valdībai, viņi ir gatavi atbalstīt šādu ierosinājumu, ja to izteiktu cits politiskais spēks, sacīja Filips.

Babišs raidsabiedrībai ČT atzina, ka viņam nav zināms, kāda ietekme būs šim lēmumam. "Mēs esam gatavi pieņemt likumus arī kopā ar citām parlamenta partijām," sacīja premjers.

Kārtējās parlamenta vēlēšanas ir paredzētas oktobra sākumā.

Lai valdībai tiktu izteikta neuzticība, par to jānobalso vismaz 101 no 200 parlamenta deputātiem. Čehijas Republikas vēsturē tas noticis tikai vienreiz, kad 2009.gadā krita Mireka Topolāneka konservatīvā valdība. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu