VIDEO ⟩ Purvciemā nogalināts futbola aģents Romāns Bezzubovs, aizdomas par pasūtījuma slepkavību (92)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija norobežojusi teritoriju Purvciemā pie "Mēbeļu nama" un sporta kluba "Lemon Gym", kur trešdienas rītā nošauts cilvēks.
Valsts policija norobežojusi teritoriju Purvciemā pie "Mēbeļu nama" un sporta kluba "Lemon Gym", kur trešdienas rītā nošauts cilvēks. Foto: Zane Bitere/LETA

Šorīt Purvciemā notikusī futbola aģenta Romāna Bezzubova nogalināšana varētu būt pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar cietušā profesionālo darbību, pieļauj izmeklētāji, vienlaikus uzsverot, ka Valsts policija izmeklē arī citas versijas.

Neminot cietušā identitāti, Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks trešdienas pēcpusdienā žurnālistiem pastāstīja, ka plašāk policijas izvirzīto versiju skaitu un saturu neatklāšot, taču tiek pārbaudītas versijas par pasūtījuma slepkavību un cietušā profesionālo darbību.

Ruks atklāja, ka

slepkavībā varētu būt iesaistītas vismaz trīs personas, kuras uz Bezzubovu šāva no automātiskā ieroča. Upuris tika nāvējoši ievainots, taču vēl kādu brīdi spēja turpināt ceļu, uztriecoties noziedznieku automašīnai.

Ruks norādīja, ka ap plkst.7.50 tika saņemta informācija par slepkavību, bet jau plkst.8.03 tika izsludināta policijas koordinēta darbība, proti, rajona bloķēšana, noziedznieku pārtveršanā iesaistot visus Rīgas reģiona policijas darbiniekus. "Visā Latvijas teritorijā pašlaik darbojas tūkstošiem VP darbinieku - daudzi tika izsaukti arī no atvaļinājuma," sacīja VP priekšnieks, uzsverot, ka slepkavību izmeklē labākie kriminālistikas eksperti ar policijas rīcībā esošajiem lietiskajiem pierādījumiem.

Ruks uzsvēra, ka

pašlaik jau ir nopratināti liecinieki, kā arī saņemts liels iedzīvotāju sūtīto video apjoms no videoreģistratoriem.

Viņš atklāja, ka tiek strādāts arī pie versijas, ka slepkavas nav bijuši vietējie Latvijas iedzīvotāji, bet gan ārzemnieki. Tā nav vienīgā versija, taču Ruks apliecināja, ka šī slepkavība nav saistīta ar pagājušajā nedēļā izdarīto noziegumu, kad Stopiņu pusē maskoti vīrieši uzbrukumā izmantojuši asaru gāzi un nolaupījuši lielu naudas summu.

Ruks izteicās, ka viņu uztrauc slepkavības metode, proti, izmantojot automātisko ieroci, turklāt lielā mērā riska zonā bija arī cilvēki, kuri varēja nejauši pagadīties slepkavām ceļā. Viņš uzsvēra, ka Latvijā ir jāveicina droša vide, kurā slepkavām uzdarboties nebūtu ērti.

Viņš sacīja, ka videonovērošanas tīkls varētu būt viens no efektīvākajām preventīvajām metodēm un ļaus atklāt noziegumu daudz operatīvāk.

"Šāda veida noziegumu kontekstā sadarbojamies arī ar Krievijas dienestiem," uzsvēra Ruks.

Ruks plašāk nekomentēja, vai uzbrucēju izmantotā automašīna "BMW X5" ir tas pats spēkrats, kas nesen nozagts Limbažu novadā. Slepkavības izmeklēšanā tiekot pārbaudīta visa pieejamā informācija, tostarp par auto, kas izsludināti meklēšanā.

Valsts policijas un iekšlietu ministra komentārs

Videonovērošanas kameru ierakstā redzams, ka uzbrukums norisinājies aptuveni 20 sekundes. Brīdī, kad Bezzubova "Volkswagen Touareg" no sānielas vēlējās nokļūt uz Gunāra Astras ielu, ceļu viņam nobloķējis minētais "BMW X5". No uzbrucēju auto raidīti šāvieni, un Bezzubovs centies "BMW X5" taranēt no sāniem. Pēc tam abas automašīnas aizbraukušas no kameru redzamības lauka.

Mašīnai, iespējams, var būt mainītas valsts reģistrācijas numurzīmes, tajā skaitā arī Krievijas Federācijas numurzīmes.

Lūgums sazināties ar policiju, zvanot 110. Valsts policija aicina nebaidīties sniegt informāciju,

anonimitāte tiek garantēta.

Aģentūra LETA pārliecinājās, ka saskaņā ar sociālajos tīklos ievietotajiem aculiecinieku fotomateriāliem pie "Mēbeļu nama" un sporta kluba "Lemon Gym" atrodas sašauta automašīna "Volkswagen Touareg", kurai blakus - mirušais. Spēkrata logu stiklos redzamas vairākas, visticamāk, ložu atstātas pēdas. Visticamāk, spēkrats pārvietojies pa Gunāra Astras ielu un pēc uzbrukuma piedzīvošanas iztriecies cauri pie minētā tirdzniecības centra un kluba esošās stāvvietas žogam.

Uzbrucēji tiek meklēti

Valsts policija ir noskaidrojusi trešdienas rītā Rīgā, Purvciemā, nošautā cilvēka personību un izvērsusi plašus uzbrucēju meklēšanas pasākumus.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) apliecināja, ka mirušā personība ir noskaidrota, bet viņa nodarbošanos neatklāja.

Ministrs gan apliecināja, ka tiek "atstrādātas ātrās versijas" un iekšlietu dienesti strādā ārkārtas pastiprinātā režīmā.

Notikušo komentējusi arī Latvijas Futbola federācija. 

Bijušais futbolists Bezzubovs karjeras laikā spēlēja klubos "Policijas FK" (vēlāk - PFK/"Daugava"), "Jūrmala", Kuldīgas "Venta" un "Jūrmala-VV" Latvijā, kā arī Albānijas vienībā Balši "Bylis". Viņš savulaik pārstāvēja arī Latvijas jaunatnes izlases.

Pēc karjeras beigām Bezzubovs strādāja par futbola aģentu un vadīja aģentūru "BR-Sport Agency". Aģentūras esošo un bijušo klientu lokā ir tādi spēlētāji kā Vitālijs Jagodinskis, Aleksejs Grjaznovs, Jānis Grīnbergs, Vladislavs Soloveičiks, Bogdans Samoilovs, Vladislavs Gabovs, Aleksandrs Fertovs, Andrejs Kožuhars un Mikola Musolitins.

Pērn Latvijas Futbola federācijas (LFF) Spēlētāju statusa un pāreju komiteja (SSPK) apmierināja trīs viņa klientu - Kožuhara, Musolitina un Jagodinska - prasības par darba algas izmaksu no "Valmieras" kluba.

LFF Bezzubovu raksturo kā futbola vidē aktīvu un labi zināmu cilvēku ar plašu kontaktu loku. LFF arī sola aģentūras pārstāvētajiem pašmāju futbolistiem juridisko palīdzību, ja tāda būs nepieciešama.

Firmas.lv informācija liecina, ka Bezzubovam ar Viktoriju Mogiļeviču pieder SIA "BR-sport agency". Uzņēmums 2019.gadā apgrozīja 1750 eiro un strādāja ar 7688 eiro zaudējumiem. Informācija par pagājušo gadu nav pieejama. Uzņēmuma juridiskā adrese ir netālu no nozieguma vietas Purvciemā, Zvaigznāja gatvē 4-13.

Komentāri (92)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu