Baltkrievu opozicionārs slepus aizturēts Maskavā un aizvests uz Minsku (3)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Protesti Baltkrievijā. Ilustratīvs foto.
Protesti Baltkrievijā. Ilustratīvs foto. Foto: AP Photo

Maskavā aizturēts baltkrievu advokāts un opozicionārs Jurijs Zenkovičs un pēc tam ticis slepus aizvests uz Baltkrieviju, paziņojusi viņa sieva Jeļena Deņisoveca.

Saskaņā ar Deņisovecas stāstīto, Zenkovičs esot ticis aizturēts viesnīcā "Nordic Rooms", kur bija apmeties komandējuma laikā Maskavā. Formastērpos ģērbti cilvēki viesnīcas darbiniekiem esot paziņojuši, ka aiztur vīrieti saistībā ar aizdomām par terorismu, bet pēc tam iegājuši Zenkoviča istabā un paņēmuši viņa mantas.

Aizturēšana notikusi svētdien, 11.aprīlī, savukārt divas dienas vēlāk ar Deņisovecu sazinājās valsts nozīmētais advokāts, kurš apstiprināja, ka Zenkovičs atrodoties aizturēšanas izolatorā Minskā.

2000.gadu sākumā Zenkovičs bija aktīvists un darbojās opozīcijas partijā "Baltkrievijas tautas fronte". Pēc tam viņš pārcēlās uz ASV un sāka karjeru jurisprudencē. Viņam ir gan Baltkrievijas, gan ASV pilsonība.

2021.gada martā Zenkovičs platformā "Facebook" aicināja baltkrievus izveidot "tautas pašaizsardzības" vienības, lai cīnītos pret Aleksandra Lukašenko režīmu. Vienlaikus viņš kritizēja demokrātiskās opozīcijas seju Svetlanu Tihanovsku par gatavību iesaistīties sarunās ar Lukašenko režīmu.

Portāls "Meduza" ziņo, ka tas nav pirmais gadījums, kad Maskavā aizturēts baltkrievu opozicionārs ticis pārvests uz Baltkrieviju. Šomēnes tā notika arī ar politologu Aleksandru Fedutu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu