Klīversalas kvartālā tiks uzsākta jauna daudzdzīvokļu nama būvniecība

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

2022. gadā Klīversalas kvartālā, vienā no tuvās Pārdaugavas unikālākajām un vēsturiskākajām vietām, tiks uzsākta jauna daudzdzīvokļu nama būvniecība.

Dzīvojamais kvartāls, kas atrodas tiešā Vecrīgas tuvumā, ir viens no novērtētākajiem rajoniem visā Rīgā. "Blue Marine" projektā paredzēti augstas kvalitātes dzīvokļi, plaša zaļā zona un pazemes autostāvvieta. Saņemot būvatļauju 2020. gada 18. decembrī, šī būs nākamā dzīvojamā ēka Klīversalas kvartālā pēc “River Breeze Residence” pabeigšanas 2018. gadā.

Dzīvojamo kvartālu vēsturiskajā un skaistajā rajonā attīsta Latvijas uzņēmums SIA "Klīversala" – meitas uzņēmums kompānijai “Pro Kapital Grupp AS”, kas ir iekļauta Nasdaq biržas oficiālajā sarakstā un kurai ir vairāk nekā 25 gadu pieredze Baltijas tirgū. Ēkas vadošais arhitekts ir Aivars Kagainis ar kolēģiem no arhitektu biroja SIA "Projektu birojs Grietēns un Kagainis". Unikālās atrašanās vietas dēļ šis ir bijis ne tikai ārkārtīgi iedvesmojošs projekts tā arhitektiem, bet vienlaicīgi arī izaicinājums veidot arhitektoniski estētisku, augstas kvalitātes un energoefektīvu namu tik vēsturiski nozīmīgā teritorijā.

Foto: Publicitātes foto

Kā atklāj “Pro Kapital Latvia” valdes locekle Olga Rudzika, projekta nosaukums "Blue Marine" saistīts ar Klīversalas pussalas īpašo šarmu. "Nosaukums atspoguļo šeit esošo romantisko Vidusjūras reģiona atmosfēru – saulaino pussalu, ko ieskauj Āgenskalna līcis, Daugava un jūras tuvums. Turklāt arī vēsturiski Klīversalas pussala bija saistīta gan ar jūrniekiem un kuģiem, gan arī tirdzniecības loģistiku pa ūdens ceļiem.”

Daudzdzīvokļu ēkai “Blue Marine” būs septiņi virszemes stāvi un 101 dzīvoklis – sākot ar studio tipa līdz pat četru guļamistabu apartamentiem penthouse stilā. Ikviens dzīvoklis ir plašs, ar funkcionālu un ļoti pārdomātu plānojumu, kā arī terasi vai balkonu, un vairākos dzīvokļos būs iespējama arī kamīna izbūve. Visos dzīvokļos paredzēta grīdas apkure ar iespēju kontrolēt temperatūru un individuālu siltuma patēriņa uzskaiti, kā arī pastāvīga gaisa apmaiņa, ko nodrošinās ēkas centralizētā mehāniskās ventilācijas sistēma ar rekuperāciju.

Īpašnieku ērtībai ēkā tiks ierīkoti vairāki lifti un divos pazemes stāvos būs pieejamas saimniecības noliktavas un autostāvvieta, kas ir svarīgs un konsekvents elements, lai Klīversalas kvartālā nodrošinātu apkārtni, kas ir brīva no auto. Tāpat projekta autori ir parūpējušies par dažādām “Blue Marine” rezidentu vajadzībām – tiks ierīkotas atsevišķas telpas bērnu ratiņu un velosipēdu novietošanai, kā arī pastaigu promenāde ar soliņiem Daugavas krastā ērtai laika pavadīšanai svaigā gaisā.

Atbilstoši jaunākajām būvniecības prasībām, ēkā tiks integrēti mūsdienīgi un energoefektivitāti nodrošinoši tehniskie risinājumi. Interjera apdares materiāli būs no Eiropas vadošajiem ražotājiem, radot dabai un cilvēkiem draudzīgu vidi. “Blue Marine” kopējā dzīvojamo un koplietošanas telpu platība aizņems vairāk nekā 12 tūkst. m2. Būvniecību plānots uzsākt 2022. gada sākumā un noslēgt 2023. gada vidū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu