Ferrari gatavo elektroauto, kas būtu markas vārda cienīgs

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ferrari SF90 Stradale. Ilustratīvs attēls.
Ferrari SF90 Stradale. Ilustratīvs attēls. Foto: Ferrari

Kādreizējais Fiat Chrysler Automobiles un Ferrari boss Serdžo Markione pirms nāves paziņoja - elektroauto būs, un tas būs "ātrākais tirgū". Aktuālais Ferrari vadītājs Džons Elkanns tagad ziņo, ka šāds auto iznāks 2025.gadā un "ar zīmola unikalitāti un kaisli iepazīstinās jaunas paaudzes".

Superautomobiļu ražotājam elektrība nav sveša, jo arī Formula 1, kas bez Ferrari būtu grūti iedomājams sacīkšu seriāls, jau sen izmanto hibrīddzinējus ar kinētiskās enerģijas rekuperācijas sistēmu. 100% elektrisks auto Ferrari kādu laiku jau ir bijis darba kārtībā, tomēr par tā iznākšanas termiņiem uzņēmums līdz šim bija atturējies runāt, jo bija jāpiemeklē tehnoloģijas, kas atbilstu zīmola vajadzībām.

Tagad Elkanns atklājis, ka pirmais zīmola elektriskais modelis dienas gaismu ieraudzīs 2025.gadā un tas būs "viss, ko jūs no Maranello inženieriem cerējāt un sapņojāt šim pagrieziena punktam sagaidīt".

Ferrari SF90 Stradale. Ilustratīvs attēls.
Ferrari SF90 Stradale. Ilustratīvs attēls. Foto: Ferrari

BBC raidījuma Top Gear vadītājs Džeremijs Klārksons savulaik ieminējās par kādu dīvainu sakarību: ja Ferrari ļoti labi sokas Formula 1, tad viņi ražo sliktas ielas mašīnas; ja viņi izlaiž labus ielas auto, tad sacīkstēs zīmolu vajā neveiksmes. Tā kā pēdējos gados Ferrari ir diezgan izteikta viduvējība Formula 1 čempionātā, var prognozēt, ka viss inženiertehniskais potenciāls patiešām ir novirzīts izstrādāt elektroauto, kurš būtu Ferrari vārda cienīgs. 

Nekādu ziņu par topošo auto nav, taču pērn noplūdinātie patentu dokumenti ļauj domāt, ka Ferrari gatavo divvietīgu pilnpiedziņas superauto ar elektromotoru pie katra riteņa. 

Bez tā Ferrari elektrifikācija ietvers arī jaunu plug-in hibrīdmodeļu radīšanu, kā arī atgriešanos Lemānas 24 stundu sacensību trasē 2023.gadā ar jaunu hiperauto. Viens no galvenajiem tuvākajos pāris gados ielas automobiļu kategorijā savukārt būs zīmola pirmais krosovers Purosangue. Tas iznāks 2022.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu