NEPLP piešķir 200 000 eiro izklaides un sporta raidījumu veidošanai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Tomislav Pinter/Shutterstock.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) konkursu rezultātā piešķīrusi finansējumu 200 000 eiro uz sabiedrības ilgtspēju vērstu, kvalitatīvu izklaides un sporta raidījumu veidošanai komerciālajās televīzijās un radio, aģentūru LETA informēja NEPLP sabiedrisko attiecību pārstāve Ieva Prauliņa.

Konkursā televīzijām par sabiedriski nozīmīga satura veidošanu, kas vērsts uz sabiedrības ilgtspēju, kā arī kvalitatīva izklaides un sporta raidījumu veidošanu no septiņiem pieteiktajiem projektiem finansējums piešķirts sešu raidījumu veidošanai. SIA "Vidzemes televīzija" jeb televīzijas kanāls "ReTV" raidījumam "Ar kājām pa mājām" saņēma finansējumu 31 489 eiro, TVNET raidījums "Nauda runā" - 21 822 eiro.

Mediju grupa "All Media Latvia" jeb TV3 raidījumam "Pasaku mežs" saņēma finansējumu 20 893 eiro apmērā un raidījumam "Dana ar kasti" - 10 695 eiro. AS "TV Latvija" jeb televīzijas kanāla "Rīga TV24" raidījumam "Uz līnijas" padome piešķīra 12 946 eiro, bet SIA "Valmieras TV" raidījumam "Trīs kvadrātā" -12 156 eiro.

Uz sabiedrības ilgtspēju vērstu un kvalitatīvu izklaides un sporta raidījumu veidošanai komerciālajās televīzijās konkursā kopumā piešķirts finansējums 110 000 eiro.

Konkursā radio programmām par satura veidošanu, kas vērsts uz sabiedrības ilgtspēju, kā arī kvalitatīvu izklaides un sporta raidījumu veidošanu no 12 pieteiktajiem projektiem finansējums piešķirts piecu raidījumu veidošanai.

Radio "Radio SWH" raidījumam "Vakara sporta stunda" piešķīra 21 134 eiro un raidījumam "Rīta šovs TIK TIK TIK" - 15 980 eiro, radio "Super FM" raidījumam "Latviešu mūzikas skatuve" iedeva 9699 eiro un raidījumam "Nākotnes formula" - 19 544 eiro. Savukārt "Radio Skonto" raidījumam "Radio Skonto Rīta programma" padome piešķīra 23 643 eiro.

Šajā konkursā kopumā piešķirts finansējums 90 000 eiro.

NEPLP loceklis Patriks Grīva sacīja, ka, laikā, kad dažādos informācijas kanālos ir pieejams plašs ārvalstu mediju satura klāsts, padomes uzdevums ir sekmēt kvalitatīvu vietējo raidījumu veidošanu. 

"Ar šo sabiedriskā pasūtījuma konkursu palīdzību vēlamies veicināt, lai Latvijas iedzīvotājiem komerciālajās televīzijās un radio būtu pieejami vairāk kvalitatīvu raidījumu par veselību, uzņēmējdarbību, finanšu un tiesību pratību, kā arī izglītojoši, informatīvi izklaides un analītiski sporta raidījumi. Vēl viens no nozīmīgiem šo konkursu virzieniem ir bērniem un pusaudžiem veidotais saturs," viņš sacīja.

Grīva atgādināja, ka šogad konkursos piešķirts finansējums 250 000 eiro ziņu un medijpratību veicinošu raidījumu veidošanai, kā arī 150 000 eiro analītisku un pētniecisku raidījumu veidošanai komerciālajās televīzijās un radio. Kopumā šogad NEPLP izsludinājusi desmit konkursus komerciālajiem medijiem, lai veicinātu vietējā satura radīšanu.

Konkursos pieteiktie projekti tika izvērtēti pēc vairākiem kritērijiem, tostarp to atbilstība konkursa mērķim, sabiedriskā pasūtījuma uzdevumiem, to aktualitāte valsts, reģiona vai vietējo notikumu kontekstā, projekta satura koncepcijas kvalitāte un detalizācijas pakāpe, kā arī raidījumu "demo" un satura izplatīšana dažādās platformās, sociālajos medijos, auditorijas iesaiste, sasniedzamās auditorijas lielums, finansiālā kapacitāte un citi.

Kopumā kopš februāra NEPLP ir izsludinājusi 10 konkursus komercmedijiem - ziņu raidījumu veidošanai, medijpratības veicināšanai, informatīvi analītisko un pētniecisko, Latvijas kultūrtelpu stiprinošu raidījumu, kā arī uz ilgtspēju vērstu, kvalitatīvu izklaides un sporta raidījumu veidošanai, satura veidošanai Latgales vietējās un reģionālajās televīzijās un radio programmās, satura veidošanai zemes apraidē raidošajām televīzijām, kā arī par 2021.gada pašvaldību vēlēšanu priekšvēlēšanu satura veidošanu komerciālajās televīzijās.

Vietējā satura atbalstīšanai komerciālajās televīzijās un radio šogad NEPLP budžetā ir piešķirts vēsturiski lielākais sabiedriskā pasūtījuma finansējums - 1,38 miljoni eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu