Krustojums Mārupē, no kura labāk turēties pa gabalu (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma Zebra

Kantora un Lielās ielas krustojums Mārupē ir vieta, no kuras labāk turētie pa gabalu. Vismaz līdz brīdim, kamēr tajā netiks veiktas izmaiņas, kas palīdzētu samazināt avāriju skaitu.

Raidījuma Zebra skatītāji stāsta, ka avārijas šeit notiek joprojām un to ir daudz, turklāt neviens tā īsti nevēloties uzņemties atbildību par šī satiksmes mezgla drošības uzlabošanu. 

“Ļoti daudzi nepamana STOP zīmi, un notiek negadījumi. Esam vērsušies dažādās instancēs – gan Mārupes pašvaldībā, gan rakstījuši “Latvijas Valsts ceļiem”, lai kaut ko risina,” stāsta Mārupes iedzīvotājs Jurģis Geveiks.

Lai noskaidrotu, cik daudz negadījumu attiecīgajā krustojumā reģistrēti 2020.gadā, vietējie vērušies ar iesniegumu Valsts policijā. Tomēr tur par pārsteigumu saņemta atbilde, ka pērn reģistrēta viena avārija, lai gan vietējie atceras kādas 20. Līdz ar to sanāk, ka negadījumu nav un nav pamatojuma rakstīt iesniegumu par nepieciešamajām pārmaiņām. 

Tikmēr Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojā (LTAB) skaidro, ka

informācija par negadījumiem, kuros tiek noformēts saskaņotais paziņojums, policijā nenonāk un tie tiek uzkrāta LTAB datu bāzē.

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma Zebra

Saskaņā ar šo informāciju aina ir pavisam citādāka un līdzinās tai, ko ieskicēja Mārupes iedzīvotājs. Proti, periodā no 2015.gada tajā rajonā ir bijuši apmēram 83 negadījumi.

Kā norāda LTAB IT daļas vadītājs Agris Daukste, ikviens par to var pārliecināties pats, ielūkojoties apdrošinātāju biroja mājaslapā ir atrodamajā kartē, kurā atrodama informācija par ceļu satiksmes negadījumiem.

Foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma Zebra
Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu