Turpinās gatavošanos lietai par naudas piedziņu no bijušajiem "Rīgas satiksmes" valdes locekļiem (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Rīgas rajona tiesa 22.septembrī turpinās sagatavošanās sēdi SIA "Rīgas satiksme" lietā pret bijušajiem uzņēmuma valdes locekļiem par 1,3 miljonu eiro piedziņu, informēja tiesas pārstāve Diāna Vilhovika.

Vilhovika akcentēja, ka šodienas sagatavošanas sēdē joprojām palika neizlemti vairāki jautājumi par dokumentu izprasīšanu un liecinieku uzaicināšanu. Šodien ir izlemts pieaicināt lietā 15 trešās personas un izlemti jautājumi par vairāku rakstveida pierādījumu izprasīšanu, bet pirmā tiesas sēde šajā lietā tiek plānota 3.novembrī.

Sagatavošanas sēdē tiesnesis iztaujā lietas dalībniekus par lietas būtību, lai precizētu strīda priekšmetu un robežas,

izskaidro lietas dalībniekiem viņu procesuālās tiesības un pienākumus, procesuālo darbību izdarīšanas vai neizdarīšanas sekas, izlemj paredzētos jautājumus, cenšas puses samierināt, ja nepieciešams, nosaka termiņu, līdz kuram izpildāmas atsevišķas procesuālās darbības.

Jau vēstīts, ka tiesā nonākusi lieta pret bijušajiem SIA "Rīgas Satiksme" valdes locekļiem, kuri uzņēmuma valdē darbojušies laika periodā no 2010.gada līdz 2018.gada decembrim. Prasības pamats ir saistīts ar 16 fiktīvu konsultantu nodarbināšanu, par kuriem "Rīgas satiksmes" padomes piesaistītais Jāņa Kārkliņa advokātu birojs ir pārliecināts, ka ir pietiekami pierādījumi civiltiesiskā kārtā pieteikt prasību un prasīt zaudējumu atlīdzību.

Par iespējamu fiktīvu konsultantu nodarbināšanu prasība tiek celta pret bijušo uzņēmuma valdes priekšsēdētāju Leonu Bemhenu, kā arī bijušajiem valdes locekļiem Aināru Feļdmani, Andreju Požarnovu un Inesi Švekli, kuri ir parakstījuši dokumentus šo konsultāciju līgumu ietvaros.

Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu, pamatojoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sniegto informāciju par pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" konsultantu, iespējams, fiktīvu nodarbināšanu.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā, iepriekš pastāstīja VP preses pārstāve Ilze Jurēvica.

VP "Rīgas satiksmes" konsultāciju līgumus sākusi vērtēt pēc informācijas saņemšanas no KNAB. Tā priekšnieks Jēkabs Straume iepriekš norādīja,

ka birojam ir aizdomas par vairāk nekā desmit uzņēmumā it kā nodarbinātiem konsultantiem.

Izvērtējot auditorkompānijas "Ernst&Young" sagatavoto "Rīgas satiksmes" biznesa pārbaudes ziņojumu, KNAB konstatējis, ka tajā ietvertā informācija liecina par iespējamu amatpersonu izdarītu krāpšanu, jo ar dažādiem konsultantiem noslēgtie uzņēmuma līgumi, iespējams, ir fiktīvi.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu