Raidījums skaidro, kāpēc vienā dienā potētajiem eksprezidentiem atšķiras otrās devas ievades datums (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas eksprezidenti - Raimonds Vējonis, Guntis Ulmanis, Vaira Vīķe-Freiberga, Andris Bērziņš.
Latvijas eksprezidenti - Raimonds Vējonis, Guntis Ulmanis, Vaira Vīķe-Freiberga, Andris Bērziņš. Foto: Paula Čurkste, Zane Bitere/LETA.

Gan valsts augstāko amatpersonu, gan arī sociālās aprūpes centru iemītnieku vakcinācija ar “AstraZeneca” potes otro devu par vairākām nedēļām pārcelta tāpēc, ka nedaudz lielāka efektivitāte tiekot sasniegta, vakcīnu ievadot mazliet vēlāk, skaidro Veselības ministrija, vēsta Panorāma.

Tas gan atšķiras no tā, kā domā mediķi, piemēram, Stradiņa slimnīcas ārsti eksprezidentei Vairai Vīķei-Freibergai teikuši, ka nav problēmu vakcinēties ātrāk, un viņa otro devu saņēmusi norunātajā datumā.

Par to, ka termiņš tiek pārcelts uz vēlāku laiku, viņiem bijis paziņots tikai divas dienas pirms tam, kad pote jau bija jāsaņem.

Arī pēc otrās potes saņemšanas bijusī prezidente jūtas labi.

Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja Dace Zavadska skaidro, ka, saņemot otro poti, tuvāk 12. nedēļai var tikt sasniegta gan lielāka iedarbība, gan vakcīnu trūkuma apstākļos pa šo laiku var sapotēt vairāk cilvēku. 

Tikmēr daži ģimenes ārsti sociālo tīklu vietnēs piektdien jau paguvuši paust sašutumu par vakcīnu piegāžu plānotāju rīcību, jo tikai piektdien saņēmuši ziņas, ka nākamajā nedēļā nemaz nesaņems “AstraZeneca” ražotās vakcīnas otrajām devām. 

Plašāk skaties sižetos!

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu