Daugavpils vakcinācijas centrā sestdien pret Covid-19 sapotēti 312 cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns / LETA

Daugavpils vakcinācijas centrā sestdien pret Covid-19 sapotētas kopumā 312 personas, pavēstīja Daugavpils masu vakcinācijas centra koordinatore Dina Hublarova-Pokšāne.

Šobrīd centrs jau ir beidzis darbu, taču svētdien tas atkal vērs durvis plkst.9. Hublarova-Pokšāne vakcinācijas procesu kopumā vērtē pozitīvi, atzīmējot, ka iedzīvotāju pieprasījums bija lielā mērā pielāgots kapacitātei. Kopumā centrā strādājušas četras brigādes, no kurām viena tika piesaistīta atsevišķos brīžos.

Tāpat centra koordinatore pastāstīja, ka no rīta pie centra bija izveidojusies gara rinda, kas dienas gaitā saruka, un pēc tam cilvēki nāca mazākos apmēros.

Runājot par svētdienu, centra koordinatore pieļauj, ka arī rītdien varētu tikt izlietots tikpat daudz vakcīnas devu kā šodien. Lai gan centram kopumā pieejamas 670 devas uz abām dienām, tas astoņu stundu laikā spēj vakcinēt 320 personas. Proti, katra brigāde spēj nodrošināt desmit personu vakcināciju, līdz ar to četras brigādes stundā spēj vakcinēt 40 cilvēkus.

Centra vakcinēšanas jaudu arī daļēji ierobežojot telpu platības uzstādījumi, kas paredz, ka uz vienu personu nepieciešami 25 kvadrātmetri telpu platības.

Vaicāta, kāpēc kopumā Daugavpilī iedzīvotāju atsaucība ir zemāka nekā, piemēram, Rīgā, Hublarova-Pokšāne pieļāva, ka tas varētu būt skaidrojams ar to, ka Daugavpilī nav bijusi liela vietējo mediju atsaucība. Vietējā informatīvajā telpā esot maz parādījušās vēstis par to, ka šajā nedēļas nogalē tiks rīkota iedzīvotāju brīvprātīgā vakcinācija.

Šādu iemeslu zemajai daugavpiliešu vēlmei vakcinēties, pēc centra koordinatores paustā, apstiprina arī tas, ka liela daļa vakcinēties gribētāju sestdien bija ieradušies no citām pilsētām.

Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Agnese Strazda pastāstīja, ka Daugavpilī šodien viss noritējis pēc plāna.

Kopumā Daugavpilī bija paredzētas 670 devas, kas sadalītas uz divām dienām.

Viņa atzīmē, ka, saskaņā ar Daugavpils vakcinācijas centra komandas ziņoto, potēties pārsvarā nāca jaunieši, turklāt prioritārās grupas iedzīvotāju attiecība pret pārējiem bija aptuveni viens pret 20.

Kā ziņots, garās cilvēku rindas dēļ vairāki masu vakcinācijas centri sestdienas rītā vēra durvis jau krietni pirms paredzētā darba laika sākuma.

Šodien masu vakcinācijas centri kopumā darbojas septiņās pilsētās - Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Jelgavā, Jūrmalā un Cēsīs. Tajos bija pieejami aptuveni 5000 "AstraZeneca" vakcīnas pret Covid-19 devu, pie kurām "dzīvās rindas" kārtībā varēja tikt ikviens iedzīvotājs, kurš to vēlas.

Vakcinācijas projekta birojs atgādina, ka visiem, kuri ir saņēmuši poti pret Covid-19, joprojām jāturpina ievērot epidemioloģiskie drošības nosacījumi. Imunitāte pret vīrusu pēc "AstraZeneca" vakcīnas saņemšanas izveidojas aptuveni pēc 22 dienām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu