Liepājā veiks Covid-19 testēšanu izglītības iestāžu darbiniekiem un 12.klašu skolēniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā uzstādīta pasaulē pirmā bezkontakta Covid-19 analīžu nodošanas iekārta, kas paredzēta darbinieku testēšanai, lai nodrošinātu pēc iespējas ātrāku inficēto personu identifikāciju.
Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā uzstādīta pasaulē pirmā bezkontakta Covid-19 analīžu nodošanas iekārta, kas paredzēta darbinieku testēšanai, lai nodrošinātu pēc iespējas ātrāku inficēto personu identifikāciju. Foto: Paula Čurkste/LETA

Liepājā nākamajā nedēļā veiks Covid-19 testēšanu izglītības iestāžu darbiniekiem un 12.klašu skolēniem, informēja pilsētas pašvaldības pārstāve Zita Lazdāne.

Lai arī Liepāja no 19.aprīļa ir iekļauta "drošo pašvaldību" sarakstā, mācības klātienē 1.- 6.klases skolēniem varētu atsāksies no 26.aprīļa, ja vien epidemioloģiskā situācija pilsētā nepasliktināsies.

Lazdāne norādīja, ka pārējās klases mācīsies pēc rotācijas principa - saskaņā ar skolas izvēlēto mācību modeli. 12.klašu skolēniem turpināsies konsultācijas eksāmenu priekšmetos, bet mācības klātienē pilnībā atsāks, ja to noteiks skolas izvēlētais mācību modelis, kas tiks saskaņots ar skolu vecāku padomi.

No nākamās pirmdienas, 19.aprīļa, 1.-6.klases un 12.klases, kā arī 7.-9.klases un 10.-11.klases pēc rotācijas principa klātienē varēs mācīties 55 epidemioloģiski drošajās pašvaldībās, kas ir par piecām pašvaldībām vairāk nekā iepriekšējā nedēļā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra aktuālākie dati.

No epidemioloģiski drošo pašvaldību saraksta izkritušas Alojas, Brocēnu, Cēsu, Jēkabpils, Līgatnes, Mālpils, Mērsraga, Rundāles, Saldus un Skrundas novadi.

Savukārt "drošo pašvaldību" sarakstam pievienojās Ādažu, Baldones, Baltinavas, Cesvaines, Jaunpils, Kārsavas, Kocēnu, Krimuldas, Krustpils, Lubānas, Ropažu, Skrīveru, Vaiņodes, Varakļānu un Vecumnieku novadi. No lielajām pilsētām "drošo pašvaldību" sarakstā jaunpienācēja sarakstam ir Liepāja.

Kopumā klātienes mācības skolēniem no dažādām klašu grupām var rīkot Aizputes, Alsungas, Amatas, Apes, Auces, Ādažu, Baldones, Baltinavas, Bauskas, Beverīnas, Burtnieku, Cesvaines, Dagdas, Dundagas, Durbes, Engures, Ērgļu, Ilūkstes, Jaunjelgavas, Jaunpils, Kandavas, Kārsavas, Kocēnu, Kokneses, Krimuldas, Krustpils, , Lubānas, Mazsalacas, Neretas, Pārgaujas, Pāvilostas, Priekules, Priekuļu, Raunas, Rojas, Ropažu, Rucavas, Rugāju, Salacgrīvas, Sējas, Siguldas, Skrīveru, Strenču, Tērvetes, Vaiņodes, Valkas, Varakļānu, Vārkavas, Vecumnieku, Ventspils un Viesītes novadi.

No lielajām pilsētām klātienes mācības skolēniem no dažādu klašu grupām varēs rīkot Liepāja, Jēkabpils, Valmiera un Ventspils.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu