"Putina rezidence" internetā ceļojošajos attēlos nav Putina rezidence (19)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Jau kādu laiku internetā ceļo attēli ar futūrisku māju mežā, kas sociālajos medijos aplami tiek dēvēta par Krievijas prezidenta Vladimira Putina rezidenci Sočos.

Sociālajos medijos sastopami ieraksti, kas apgalvo, ka noslēpumainā, meža ieskautā māja ir Krievijas prezidenta rezidence. 

Taču attēlos redzamā māja ir vien krievu arhitekta Romāna Vlasova koncepta dizains, nevis īsta māja. Instagram ierakstā arhitekts raksta - "Putina māja jeb stāsts par to, kā tā varētu izskatīties". Citā ierakstā viņš arī paziņoja, ka projektu var iegādāties kā digitālās mākslas vienību NFT (non-fungible token) tirgū.

Lai arī pēc skata vienstāvīgā konstrukcija liekas pavisam vienkārša, tā ir balstīta uz diviem masīviem pīlāriem, kas šķietami bezgala tālu iegrimst ēku ieskaujošajā priežu mežā. Ar brīvo fasādi, horizontālajiem logiem un minimālu baltu materiālu paleti Vlasova darbs piedāvā radikālu jaunu modernisma arhitektūras interpretāciju.

Daži sociālajos tīklos struktūras dizainu raksturo kā aukstu un nepatīkamu, tādu, kas rada ļaunas slēptuves atmosfēru, un tās necilvēcīgais mērogs simbolizē bezgalīgu pārmērību. Zem viena no Vlasova Instagram ierakstiem ievērojamais arhitekts Kriss Prehts raksta: “Labs darbs, Romān. Bet kāpēc lai tā būtu Putina villa? Vai Jūs varētu vairāk paskaidrot dizaina lēmumus?

Vai tā ir politiska kritika par nekustamā īpašuma stāstiem, kurus redzam plašsaziņas līdzekļos, vai dizains izriet no viņa personības/vēlmēm?”

Uz šo jautājumu arhitekts publiski nav atbildējis. 

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu