Grieķija atceļ karantīnu Covid-19 vakcīnu saņēmušiem tūristiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Atēnas, Grieķija. Ilustratīvs foto.
Atēnas, Grieķija. Ilustratīvs foto. Foto: Louisa GOULIAMAKI

Grieķija atcēlusi prasību par karantīnas ievērošanu tūristiem no Eiropas Savienības (ES), Lielbritānijas, ASV, Izraēlas, Serbijas un Apvienotajiem Arābu Emirātiem, kuri būs vakcinējušies pret jauno koronavīrusu vai spēs uzrādīt nesen veiktu negatīvu Covid-19 testu.

No pirmdienas šādiem iebraucējiem vairs nav jāievēro nedēļu ilga karantīna, bet viņiem jāuzrāda pierādījums, ka viņi ir pilnībā vakcinēti pret Covid-19, vai negatīvs Covid-19 tests, kas veikts iepriekšējo 72 stundu laikā, paziņojusi civilās aviācijas pārvalde.

Citi ierobežojumi, kas attiecas uz iekšzemes un starptautiskajiem avioreisiem, paliks spēkā līdz 26.aprīlim, paziņoja pārvalde.

Tikmēr koronavīruss turpina strauji izplatīties un Grieķijā un pēdējā laikā katru dienu tiek reģistrēti vairāk nekā 1500 jaunu Covid-19 gadījumu.

Valstī joprojām ir spēkā ierobežojumi cīņā ar Covid-19, tostarp stipri ierobežota pārvietošanās starp reģioniem.

Grieķija kopš janvāra aktīvi atbalsta ideju par ES vakcinācijas pases ieviešanu, kas ļautu tai atdzīvināt tūrisma sektoru, kas parasti sastāda piekto daļu no Grieķijas ekonomikas.

Grieķijas valdība arī pastiprinājusi vakcinācijas kampaņu ar mērķi līdz maijam vakcinēt visus iedzīvotājus, kas vecāki par 60 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu