Vakcinācijas birojs: Lielāku interesi pēc vakcīnām Latgalē varētu sasniegt ar skaidrojošo darbu (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vakcinācijas centrs Daugavpils sporta kompleksā, kur 17. un 18. aprīlī ikvienam iedzīvotājam iespējams vakcinēties pret "Covid-19".
Vakcinācijas centrs Daugavpils sporta kompleksā, kur 17. un 18. aprīlī ikvienam iedzīvotājam iespējams vakcinēties pret "Covid-19". Foto: Ivars Soikāns/LETA

Lielāku aktivitāti vakcinēties Latgalē tiek cerēts sasniegt ar skaidrojošo darbu,  atzina Vakcinācijas projekta biroja (VPB) pārstāve Agnese Strazda.

Aizvadītās nedēļas pēdējās trijās dienās, kad pirmo reizi "dzīvās rindas" kārtībā masu vakcinācijas centros pie potes pret Covid-19 varēja tikt ikviens interesents, tika vakcinēti vairāk nekā 8640 cilvēki. Visgarākās rindas pēc vakcīnām tika novērotas Rīgā, bet viszemākā iedzīvotāju interese par potēm bija Latgalē.

Savukārt Daugavpils Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova stāstīja, ka pilsētā kūtri pret Covid-19 vakcinējas pedagogi, un viņai ienākusies informācija, ka daļa Daugavpils pedagogu vakcinēties pret Covid-19 atteikusies pēc sava ģimenes ārsta ieteikuma.

Vakcinācijas projekta organizatori sola turpināt dialogu ar Latgales lielo pilsētu pašvaldībām par papildu aktivitātēm saistībā ar vakcināciju pret Covid-19.

Strazda uzskata, ka Latgales iedzīvotāju informēšana tiek veikta intensīvi, piemēram, ir tikuši veikti atsevišķi pasākumi Latgales medijiem. Viņa atzīmēja, ka patlaban norit regulāra sadarbība ar kanālu "LRT+", portālu "Chayka.lv", Latvijas Radio Latgales studiju, portālu "gorod.lv" un "Vietējo Latgales Avīzi", turklāt īpaši cieša un regulāra sadarbība ir ar Latvijas Radio 4, lai regulāri informētu iedzīvotājus par vakcinācijas norisi Latvijā.

VPB pārstāve atzīmēja, ka šonedēļ krievvalodīgajiem reģionālajiem medijiem paredzēts pasākums, kurā piedalīsies Rīgas Stradiņa universitātes Bioloģijas un mikrobioloģijas katedras vadītāja Juta Kroiča un infektologs Iļja Drjagunovs, lai informētu par vakcinācijas gaitu un atbildētu uz jautājumiem par Latvijā pieejamām vakcīnām.

Tāpat Strazda norādīja, ka VPB izveidojusies cieša sadarbība arī ar pašvaldībām, piemēram, Daugavpils dome pasūtījusi lielu daudzumu vizuālo materiālu, kurus gatavi ievietot gan māju kāpņu telpās, gan sabiedriskajā transportā.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu