Koalīcijā vienojas par atbalstu Latvijas pārstrādātajam pieteikumam uz ES atveseļošanās mehānisma līdzekļiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Otrdien valdībā plānots konceptuāli atbalstīt Latvijas pārstrādāto pieteikumu Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanās un noturības mehānismā, šodien pēc koalīcijas sanāksmes preses konferencē pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers norādīja, ka paredzēts, ka Latvija no mehānisma prasīs 1,82 miljardus eiro.

Pēc rīt gaidāmā lēmuma pieteikumu paredzēts nosūtīt Eiropas Komisijai (EK) un tad Latvijai būs nedēļa laiks, lai par to vienotos ar EK un lai pieņemtu gala lēmumu valdībā, skaidroja Kariņš.

Kā ziņots, pārstrādātajā ES Atveseļošanās un noturības mehānisma plānā Latvija prasīs 1,82 miljardus eiro līdzšinējo 1,65 miljardu eiro vietā, piektdien valdības un tās partneru veidojošās Covid-19 ierobežošanas stratēģiskās vadības grupas sanāksmē sacīja finanšu ministra Jāņa Reira (JV) padomnieks Ints Dālderis (JV).

Viņš skaidroja, ka pārskatītajā plānā integrēti EK un sociālo partneru priekšlikumi - paredzēts lielāks atbalsts privātajam sektoram un stiprināti sociālās noturības elementi. Dālderis gan atzina, ka pilnīgi visus sociālo partneru priekšlikumus plānā nebija iespējams iekļaut.

Tāpat pārstrādātajā plānā lielāka vērība pievērsta Nacionālajā enerģētikas un klimata plānā paredzētajiem pasākumiem ar skaidrāku ietekmi uz klimata mērķu sasniegšanu, kā arī papildu uzsvars likts uz Nacionālās industriālās politikas 2021.-2027.gada prioritātēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu