Aizsargpoti saņēmuši vēl 3149 cilvēki; potētākā prioritārā grupa bija pedagogi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Pirmdien visaktīvāk pret Covid-19 vakcinētā prioritārā grupa bija izglītības iestāžu darbinieki, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Vakar pirmo poti pret Covid-19 dabūja vismaz 740 izglītības iestāžu darbinieki, turklāt pedagogi ir potētākā grupa jau divas dienas pēc kārtas. Līdz šim pirmo vakcīnas devu saņēmuši 5446 pedagogi, bet abas vakcīnas devas - deviņi šīs nozares pārstāvji. Pedagogi ir viena no patlaban pēdējām prioritārajām grupām, kas atvērta vakcīnas saņemšanai.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Latvijā vakcinētas vismaz 3149 personas - 2643 cilvēki saņēmuši vakcīnas pirmo devu, bet 506 personas vakcinācijas procesu noslēdza, saņemot otro poti.

Pēdējās dienās vakcinēto cilvēku skaits NVD statistikā gan vēl varētu pieaugt, jo ne visi mediķi datus "E-veselības" sistēmā ievada tajā pašā dienā, kad pacients tiek sapotēts. Piemēram, NVD apkopotajos datos redzams, ka sestdien Latvijā pret Covid-19 vakcinēti 4973 cilvēki, lai gan Vakcinācijas projekta birojs, apkopojot operatīvos datus, sestdienas vakarā ziņoja, ka astoņos masu vakcinācijas punktos vien savakcinēti vairāk nekā 5000 cilvēku.

Līdz ar datu aktualizēšanu pagājušajā nedēļā līdz ar "dzīvo rindu" nodrošināšanu vairākās pilsētās sapotēto cilvēku skaits sasniedzis rekordaugstu rādītāju - 30 838, dienā vidēji potējot aptuveni 4390 cilvēkus.

Aizvadītajā diennaktī vakcīnu saņēma arī teju 1000 cilvēku vecumā virs 60 gadiem, vairāk nekā 700 personas ar hroniskām slimībām un aptuveni 130 cilvēki, kam ir kontakts ar hronisko slimību pacientiem. Turpinājās arī ārstniecības personu un sociālās aprūpes centru darbinieku vakcinācija.

Iedzīvotāji vakar potēti ar visām trim Latvijā pieejamajām un apritē esošajām vakcīnām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu