Samanta Tīna: "Man nav bijis vēzis!" (16)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

STV Pirmā! realitātes šova “Slavenības. Bez filtra” jaunākajā sērijā dziedātāja Samanta Tīna atklāja visu patiesību par veselības sarežģījumiem, kas pirms deviņiem gadiem izmainīja viņas dzīvi. 

Atgādinām, ka aprīļa sākumā "Privātajai Dzīvei" izdevās noskaidrot, ka Tīna intervijā Lietuvas izdevumam "Stilius" sacījusi, ka pirms dažiem gadiem viņai tika atklāts dzemdes kakla vēzis pirmajā stadijā.  Latvijas medijiem dziedātāja šo faktu noslēpusi. 

Tīna neslēpj – viņa nav gribējusi par to publiski runāt, taču, redzot, kāda ažiotāža šobrīd sacelta, viņa vēlas viest skaidrību šajā jautājumā.

“Patiesais stāsts ir tāds, ka pirms deviņiem gadiem es dzīvoju ļoti haotisku dzīvi, biju neapmierināta, apmeklēju psihoterapiju.

Veicot analīzes, man atklāja CIN1.

Kas ir CIN1? Tās ir bojātas šūnas, kuras neārstējot, tās pāraug CIN2, CIN3, un tās pāriet vēža šūnās. Es ar savu CIN1 veiksmīgi tiku galā, un man nav bijis vēzis,” runas, ka it kā slimojusi ar onkoloģisku kaiti, kategoriski noraida Samanta.

Dziedātāja asarām acīs saka - šajā situācijā visvairāk raizējas, ka tiek sāpināti viņas tuvinieki, kuri, dzirdot publiski izskanējušas baumas, ļoti uztraucas.

“Nedod Dievs, maniem vecākiem kļūs sliktāk ar veselību. Vēl jo vairāk šajā laikā. Tas ir pilnīgs absurds!” raizējas dziedātāja. “Ja cilvēkiem rodas jautājums, no kurienes šī informācija ir parādījusies un atklājusies, man kādu laiku atpakaļ bija intervija vienam no Lietuvas lielākajiem žurnāliem, un tur tāds jautājums izskanēja par šo te situāciju.

Bet nevienā brīdī man nebija mērķis par šo sīkāk un detalizētāk informēt sabiedrību.

Tā ir mana privāta un sensitīva informācija. To pārķēra latviešu mediji, gan Lietuvā, gan Latvijā uzpūšot no mušas ziloni.” 

Lai arī dziedātājai laikus izdevies diagnosticēt izmaiņas šūnās un tās veiksmīgi izārstēt, neļaujot tām attīstīties, viņa uzsver, cik svarīgi ir rūpēties par savu veselību, un cer, ka šī pieredze kalpos kā atgādinājums arī citām sievietēm.

“Es šad tad aizdomājos, kas būtu bijis, ja es nebūtu aizgājusi pie ārsta un noņēmusi tieši tās analīzes. Es nezinu, kas būtu bijis. Mēs tajā laikā tikām galā ar medikamentiem, ar mierīgu dzīvesveidu. Es arī tajā laikā nomainīju dzīvesveidu un dzīves stilu, un tādā veidā tas nekur tālāk neattīstījās – ne uz CIN2, ne uz CIN3," saka viņa un aicina ikvienai Latvijas sievietei laikus rūpēties par savu veselību un noteikti izmantot valsts apmaksātās skrīninga analīzes.

“Nenolieciet to lapiņu kaut kur malā, izbrīvējiet laiku, aizejiet pārbaudīties,” aicina dziedātāja.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu