Latvenergo: strauji pieaudzis elektroauto uzlāžu skaits

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Elektromobiļi uzlādes stacijā
Elektromobiļi uzlādes stacijā Foto: Publicitātes foto

Šī gada pirmajos mēnešos, ja salīdzina ar pagājušo gadu, ir palielinājies elektroauto uzlāžu skaits un tajos uzlādētās elektrības apjoms. Lai arī pastāv ierobežojumi, uzlādes veicinājis gan elektroauto skaita pieaugums, gan arī uzlādes tīkla paplašināšanās, norāda Latvenergo.

Apkopojot Elektrum publisko elektroauto uzlādes vietu datus, redzams, ka šī gada pirmajos trijos mēnešos ir audzis elektromobilitātes pieprasījums. Kopumā šogad ir veiktas 1742 uzlādes, pagājušajā gadā to skaits bija 1283. Tāpat attiecīgi ir pieaudzis uzlādētās elektroenerģijas apjoms – ja pērn tās bija 20 megavatstundas (MWh), tad šogad – jau 29 MWh.

Kopumā Elektrum tīklā uzlādētas 115 MWh elektroenerģijas, un tas nozīmē, ka ar dabai draudzīgu enerģiju ir nobraukti vismaz 640 000 km.

Uzņēmuma Elektrotransporta uzlādes tīkla vadītājs Ansis Valdovskis saka, ka tas saistāms ar sabiedrības attieksmes maiņu pret elektromobiļiem. Pēc viņa teiktā, tā nepārtraukti uzlabojas, par ko liecina gan elektroauto skaita pieaugums, gan iedzīvotāju aptaujas. "Pagājušā gada sākumā bija reģistrēti 658 elektroauto; gada beigās to skaits bija ne tikai strauji pieaudzis, bet pat dubultojies, sasniedzot 1240," saka Valdovskis. 

Jāteic gan, ka elektromobiļu skaits aug straujāk nekā pieejamo uzlādes staciju skaits. Tomēr, lai nebūtu jāgaida garās rindās pie uzlādes punktiem, visi elektrības tirgotāji turpina paplašināt savus tīklus un patlaban Latvijā ir vairāk nekā 230 ātrās uzlādes punkti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu