Pirmās palīdzības kursus motociklu vadītāja tiesību iegūšanai būs jāorganizē individuāli (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Motocikls ceļa malā
Motocikls ceļa malā Foto: Pixabay/Robin Cox

Visas epidemioloģiskās drošības prasības, kas attiecas uz mopēda (AM kategorija) un motocikla (A1, A2 un A kategorijas) vadītāja tiesību iegūšanas apmācībām un noslēguma pārbaudījuma kārtošanu, attieksies arī uz pirmās palīdzības mācību kursu praktiskās daļas apguvi, tajā skaitā, tā būs jāorganizē individuāli, otrdien lēma valdība.

Satiksmes ministrijas (SM) iesniegtos grozījumus epidemioloģiskās drošības pasākumos Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai paredz precizēt noteikumos iepriekš pastāvējušās atšķirīgās interpretācijas attiecībā uz pirmās palīdzības mācību kursu praktiskās daļas individuālas apguves iespējām, lai iegūtu AM, A1, A2 un A kategorijas vadītāja tiesības.

Tas nozīmē, ka arī pirmās palīdzības kursos būs jāievēro prasība tos apgūt individuāli, mācības jāorganizē, lai pirms un pēc nodarbības apmācāmā persona un apmācību veicējs nekontaktētos, pēc katras individuālās apmācības jāievēro 15 minūšu pārtraukums.

Atbildīgās institūcijas atbilstoši kompetencei nodrošinās transportlīdzekļu vadītāju apmācību procesa kontroli, vienlaikus izvērtējot visus papildu pasākumus, kas varētu iespējami samazināt inficēšanās riskus. Šo pasākumu ieviešanai ir jānodrošina, ka apmācību atjaunošana nepaaugstinās riskus Covid-19 izplatībai Latvijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu