Mūrniece: Atbalsts Ukrainai pašlaik ir īpaši svarīgs (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Foto: Zane Bitere/LETA

Vienots un spēcīgs atbalsts Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei pašlaik ir īpaši svarīgs, šodien videokonferencē tiekoties ar Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentu spīkeriem, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Kā informēja Saeimas Preses dienestā, Mūrniece pauda, ka Latvijas parlamentārieši ir regulārā saziņā ar Ukrainas parlamenta deputātiem un rūpīgi seko notikumu attīstībai Ukrainā.

"Mēs esam nopietni nobažījušies par Krievijas militāro spēku koncentrāciju gar Ukrainas robežu un okupētajā Krimas pussalā,"

uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

"Tāpat mēs aktīvi sekojam Krievijā notiekošajam saistībā ar opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju un aicinām Krievijas varas iestādes nekavējoties nodrošināt viņam nepieciešamo medicīnisko aprūpi un atbrīvot viņu no apcietinājuma. Krievijas varas iestādes nes atbildību par Navaļnija likteni," pauda Mūrniece.

NB8 parlamentu spīkeri videokonferencē pārrunāja starptautiskās parlamentārās sadarbības aktualitātes, pievēršoties 5.Pasaules parlamentu spīkeru konferences sagatavošanai, kura plānota šā gada septembrī. Tāpat NB8 spīkeri pārrunāja nacionālo parlamentu darba prioritātes šajā pavasarī, jo īpaši saistībā ar Covid-19 pandēmijas pārvarēšanu un atbalstu ekonomikas atveseļošanai.

NB8 formāts apvieno piecas Ziemeļvalstis - Dāniju, Islandi, Norvēģiju, Somiju un Zviedriju - un trīs Baltijas valstis - Latviju, Lietuvu un Igauniju. NB8 ietvaros notiek regulāras parlamentāriešu, premjeru, ministru un citu amatpersonu tikšanās.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu