Kariņš patlaban neredz iespēju lemt par ierobežojumu mīkstināšanu (16)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Ministru kabinets / Government of Latvia

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) patlaban neredz iespēju lemt par ierobežojumu mīkstināšanu, otrdien pēc valdības sēdes žurnālistiem pavēstīja premjers.

Komentējot veselības ministrs Daniela Pavļuta (AP) otrdien valdības sēdes laikā pausto, ka, ņemot vērā pašreizējos saslimstības ar Covid-19 rādītājus, nepieciešams noteikt moratoriju turpmākai drošības pasākumu un ierobežojumu mīkstināšanai, Kariņš atzina, ka viņš ir līdzīgās domās ar veselības ministru.

Premjers stāstīja, ka valdība bija plānojusi trīs nedēļu ciklā diskutēt par atsevišķu ierobežojumu mīkstināšanu. Nākamās diskusijas plānotas nākamnedēļ, tomēr Kariņš norādīja uz saslimstības ar Covid-19 pieaugumu. "Man ir grūti iedomāties, ka valdība varētu vienoties par pārkārtojumiem, ko varētu uztvert kā atvieglojumus," pauda Ministru prezidents.

Viņš uzsvēra, ka Covid-19 pandēmija nav beigusies un saistībā ar tās mazināšanu ieviestie ierobežojumi joprojām ir spēkā un tie ir jāievēro.

Kariņš aicināja sabiedrību pieteikties uz bezmaksas brīvprātīgo vakcināciju pret Covid-19. "Ja visi vakcinēsimies, izkļūsim no krīzes," piebilda premjers.

Valdības sēdes laikā Pavļuts atzīmēja, ka šobrīd 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju atkal pārsniedzis 400 gadījumu robežu. Vienlaikus septiņu dienu kumulatīvais saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju stagnē, pēdējās dienās situācijai nedēļas griezumā nepasliktinoties.

Šodien valdības sēdē izskatīti vairāki jautājumi, tostarp par papildus finansējuma piešķiršanu vakcinācijas procesam, par iespējamo Dziesmu svētku norisi un to formātu, kā arī citi šobrīd aktuāli jautājumi.

Ar vakcīnu ievadīšanu, loģistiku un iegādi saistītās izmaksas veido lielāko daļu šīs summas, proti, 156 074 293 eiro un proporcionāli veido 93,98% kopējo izmaksu. No tām 90 521 212 eiro ir par vakcīnu iegādi, kas ir 54,51% kopējo izdevumu, kamēr vēl 1 346 716 eiro ir par loģistikas izmaksām. Savukārt 64 206 365 eiro jeb 38,66% ir vakcīnu ievades izmaksa -pakalpojuma izmaksas, ko sniedz vakcinētāji un tās iekļauj arī tarifus.

Pavļuts skaidroja, ka izmaksas par ievadi varētu būt zemākas nekā uzrādīts, jo tās tiek izlietotas pēc fakta, par vakcināciju.

Vienlaikus 0,72% jeb 1 203 053 eiro kopējo izdevumu ir par zvanu centra nodarbināšanu. Savukārt 640 000 eiro jeb 0,39% ir piemaksa ģimenes ārstiem par senioru un hronisko pacientu vakcinācijas aptveri.

Cita starp 1,45 miljoni ir maksimālās informāciju tehnoloģija projekta izmaksas, kamēr vēl 5 587 529 eiro nepieciešami nacionāla mēroga vakcinācijas kompleksu izmaksām.

Tāpat 48 000 eiro jeb 0,03% izmaksu novirzīti apmācībām ārstniecības personām, lai tās varētu iesaistīties vakcinācijas procesā.

Tāpat arī MK sēdē tika spriests par Dziesmu svētku organizēšanu un to iespējamo formātu, kā arī citiem aktuāliem jautājumiem.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu