Lielbritānija meklēs mājās lietojamas zāles pret Covid-19 (5)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: fizkes, Shutterstock

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons paziņojis par mērķi līdz rudenim atrast iedarbīgas zāles pret Covid-19, ko saslimušie varētu lietot mājas apstākļos, vēsta raidorganizācija BBC.

Medikamentu varētu lietot tie, kam ir pozitīvs Covid-19 tests, vai arī saslimušo kontaktpersonas.

Lielbritānijā izveidota darba grupa, kuras mērķis ir uzraudzīt šādu medikamentu izstrādi un izmēģinājumus.

Jaunākie dati liecina, ka Lielbritānijā pirmoreiz kopš septembra hospitalizēto Covid-19 pacientu skaits ir mazāks par 2000.

Taču Džonsons preses konferencē atzina, ka inficēšanās gadījumu skaits citviet pasaulē dod pamatu bažām. "Skatoties uz to, kas notiek citās valstīs, inficēšanās gadījumu skaits pasaulē sasniedzis rekordaugstu līmeni. Mēs nevaram sevi mānīt, ka Covid-19 ir uzvarēts," viņš teica. "Datos neredzu neko, kas liktu domāt, ka būs jānovirzās no izlemtā kursa. Vairums šīs valsts zinātnieku ir pārliecināti, ka šogad gaidāms vēl viens Covid-19 vilnis. Tāpēc mums, cik vien tas iespējams, jāiemācās dzīvot ar šo slimību tāpat, kā mēs sadzīvojam ar citām slimībām."

Džonsons norādīja, ka aizsardzību pret vīrusu varētu panākt trijos veidos - ar masveida testēšanu, vakcināciju un pretvīrusu medikamentiem, kuri vēl jāizstrādā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu