Pasaulē sasniegts 19 gados zemākais vīna patēriņa līmenis

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix.

Pasaules vīna patēriņš 2020. gadā turpinājis samazināties, un sasniegts zemākais punkts kopš 2002. gada, otrdien vēstīja Starptautiskā Vīnkopības un vīna organizācija.

“Vīna patēriņš pasaulē pagājušajā gadā bija 234 miljoni hektolitru, kas ir par 3% mazāk nekā 2019. gadā,” norādīts organizācijas ziņojumā. Šāds rādītājs ir zemākais kopš 2002. gada. Turklāt, neraugoties uz pandēmiju, vīna ražošanas apjomi pērn auguši par 1%, salīdzinot ar gadu iepriekš.

Speciālisti norāda, ka tik zems vīna patēriņa līmenis ir saistīts ar Covid-19 pandēmiju. Daudzās pasaules valstīs tika noteikti dažādi ierobežojumi, kā rezultātā tika slēgti bāri un restorāni, kas ir nozīmīgākais vīna noieta tirgus.

Visvairāk vīna patēriņš samazinājies Ķīnā (par 17,4%, salīdzinot ar 2019. gadu) un Dienvidāfrikas Republikā (-19,4%).

Vīna darīšanas nozare norāda, ka arī 2021. gads būs izaicinājumiem pilns. Lielas cerības tiek liktas uz vasaru, kad ierobežojumi pasaulē varētu tikt mīkstināti, palielinoties vakcinēto cilvēku skaitam. Tomēr aprīlim netipiskie laikapstākļi Francijā un Itālijā (spēcīgs sals) var būtiski ierobežot vīna produkcijas apjomus, jo salā gājusi bojā daļa vīnogulāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu