Plezīrs pie jūras, riņķošana pa stadionu un jubilejas svinības. Patriotiskais fināla cilpojums

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock/Privātais arhīvs/TVNET kolāža

Akmentiņu, Zeltiņu un Ziediņu ģimenes iepazinām pirmajā "Elvi" pavasara cilpošanas seriāla sērijā, kas bija veltīta Lieldienu tematikai. Otrajā sērijā jutām līdzi cilpošanas vēstnešu cīņai ar noberztām kājām un draņķīgiem laikapstākļiem, meklējot vizbulītes. Trešajā cilpojumā kopā priecājāmies par pirmajiem tauriņiem, piknikojām pie observatorijas un izstaigājām kara laika ierakumus, vērīgāk ieklausoties putnu treļļos. Laiks uzzināt, kā ģimenēm veicies patriotiskajā noslēguma sērijā “Cilpo pa Latviju!”.

Kas ir cilpošana? Tā ir jautra izklaide svaigā gaisā: metot pastaigu cilpas un risinot atraktīvas jautājumu cilpas, pāris stundās 5-8 kilometri aizzib nemanot. Telefons ar pilnu bateriju, lietotne Loquiz un labs noskaņojums — lūk, viss, kas ir nepieciešams, lai sāktu spēli. Spēles formāts neparedz konkrētu vietas piesaisti, šo aktivitāti ir iespējams veikt no jebkuras vietas, kaut vai riņķojot ap savu māju.

Lai iedvesmotu ikvienu izkustēties svaigā gaisā un piedalīties aizraujošajā kustību un prāta spēlē, cilpošanas vēstneši — trīs atraktīvas ģimenes — četru nedēļu garumā iemūžinās savus piedzīvojumus dažādās Latvijas pusēs, daloties ar padomiem un sasniegtajiem rezultātiem.

Bebrenieši nosvin tēta jubileju un atklāj šašlika sezonu

“Rīts sākas skaisti! Bērni salec mūsu gultā un apsveic tēti dzimšanas dienā. Brokastīs kūkas, un varam doties ceļā. Sākumā jāaizbrauc apstaigāt nule apsētais lauks, ieslēdzam lietotni Loquiz un ejam. Iet raiti, līdz brīdim, kad jāpārbrauc uz nākamo vietu. Iepriekš sāktās cilpas vietā nospiežu iereģistrēšanos, un viss iesāktais zudis. Sasteidzu!” mamma Inga ieskicē ceturtā ģimenes cilpojuma ievadu.

Šoreiz Zeltiņi bija nolēmuši paskatīties, kas notiek Bebrenes pagasta gleznainajā Akmeņupītes dabas takā, ķerot pavasarīgas noskaņas.

“Upmalā viss zied — gan zilās vizbulītes, gan baltie un dzeltenie vizbuļi. Pasakains skats! Cilpojam un baudām!

Ir mīklas, kuras jāapdomā ilgāk, un tādas, kas risinās pavisam ātri.”

Spēles vidū šoreiz visi nobalsojuši par labu pauzītei, jo vasarīgi siltais laiks vedinājis uz laiskošanos. Savējo lokā beidzot tikusi atklāta šašlika sezona, priecājoties par to, ka nu ir atļauts svaigā gaisā tikties vismaz divām mājsaimniecībām.

Vakarpusē Zeltiņi atkal devušies cilpot, lai pēc brangās maltītes kārtīgi izstaigātos un godam pabeigtu iesākto spēli. “Aizbraucām pie Bebrenes savvaļas zirdziņiem un gotiņām. Vienas cilpas atrisinājums nevedās tik viegli kā cerēts. Lauzījām galvas vismaz pusstundu, līdz ar trešo piegājienu no trim mums beidzot izdevās tikt pie pareizā atrisinājuma.”

Tālāk jau viss ritējis raiti. Kaut mājās ieradušies jau melnā tumsā, finišā sasniegti 80% — visās četrās spēlēs vislabākais rezultāts, iekļūstot “Lapsu un vilku” ciltī.

Pēdējās spēles noslēgumā Zeltiņi rezumē: “Pusaudžiem ikdienā bieži ir savi plāni, bet vecākiem darbi. Paldies par šo iespēju četru nedēļu garumā atkal saliedēt ģimeni vienotā komandā!”

Siguldieši riņķo pa stadionu un gatavojas talkošanai

Iepriekšējās cilpošanas spēles noslēgumā Akmentiņi bija nolēmuši, ka nākamās spēles laikā vajadzētu paveikt kādu labu darbu Latvijas labā, mēģinot pastaigu apvienot ar talkošanu, jo aprīļa beigās mūsu valstī vienmēr bijušas talkas dienas.

Tomēr no pieredzes sapratuši, ka cilpošana ar diviem maziem bērniem jau tā nav vienkāršākais uzdevums, tādēļ plāni par talkošanu mainīti un Akmentiņi devušies uz piemājas stadionu. “Te vienkopus atrodamas katram ģimenes locekļiem piemērotas aktivitātes — smiltis, vingrošanas trenažieri, stadiona skrejceļš un futbola laukums.”

Sportiskā gaisotnē, stadionā mērojot apli pēc apļa, arī Akmentiņu ģimene, gluži tāpat kā Zeltiņi, šoreiz ieguva 80%, finišējot kā "Lapsas un vilki". Viņu vērtējumā Latvijas spēle bijusi fantastiska: “Tā atgādināja mums par sen aizmirstām vietām, iedrošinot iepazīt arī jaunas, kuras noteikti šajā vasarā arī apciemosim. Būs arī iecerētā talkošana kādā no Siguldas dabas takām — to mēs noteikti realizēsim, bet bez uzdevumu risināšanas, lai varētu kārtīgi koncentrēties uzkopšanai.”

Ikšķilnieki laiskojas plezīrā pie jūras

“Pēdējai cilpošanai izvēlējāmies jūru, jo secinājām, ka sen neesam visi kopā pie jūras Latvijā bijuši, un arī laiciņš tik patīkams, ka nav iemeslu nebraukt. Ja jau spēles tematika šoreiz Latvija, izvēlējāmies to jūras daļu, kur mūsu ģimenes lielākā daļa nav bijusi, - Carnikavas piejūras parku un pludmali, cerot, ka puse Latvijas nedomā tāpat kā mēs,” savu taktiku atklāj Ziediņi, kuriem iepriekšējā spēlē līdz maksimālajam rezultātam pietrūka tikai nieka 1%.

Šoreiz viņu komanda bija par vienu cilpotāju bagātāka, jo piebiedrojās meitas Elīzas draudzene Nora. “Meitenes gan ar spēli šoreiz tā īsti neaizrāvās — pie pirmajiem jautājumiem vēl iesaistījās, bet tad vienā brīdī paziņoja, ka Latvijas spēle viņām šķiet pārāk grūta — nezinot atbildes. Tiesa gan, kad vienā brīdī aplikācija mums pārstāja rādīt mazo cilpu atminējumus un pie viena lielā cilpas risinājuma sapratām, ka vējš ir izpūtis visas atbildes arī no mūsu — pieaugušo galvām, meitenēm tika uzticēts stratēģiski svarīgs uzdevums paturēt prātā mazo cilpu atminējumus.”

Ziediņi atzīst, ka šoreiz pastaiga bijusi vairāk nekā patīkama

— mežiņš, saule, jūra, smiltis — brīžiem iegrimuši tādā plezīrā, ka pat piemirsies, ka piedalās spēlē, un tikai kārtējā jautājuma signāls telefonā atgriezis viņus atpakaļ realitātē.

“Meitenēm pie jūras arī uzreiz apavi nost, jāpārbauda ūdens temperatūra, jo meita jau ar pirmajām siltajām dienām džinkst, ka grib peldēt. Abas jaunietes tomēr atzīst, ka jūras ūdens vēl par aukstu. Mūsu suņu meitenei Pogai arī lieli brīnumi, tik lielu ūdens daudzumu nav nekad redzējusi, jo pieradusi pie Daugavas — tagad sajūsmā dauzās pa viļņiem un slāpju veldzēšanai arī jūras ūdeni atzīst par labu esam.”

Plezīrs pie jūras šoreiz gan rezultējies diezgan garā spēles laikā — saskaņā ar spēles hronometru tās ir vismaz trīs stundas. Ziediņi par to ne nieka neskumst, jo sanācis ne tikai kārtīgi izkustināt pelēkās šūniņas, bet arī kārtīgi atpūsties un tikt pie sasauļotiem deguniem, spēles noslēgumā apbalvojot sevi ar gardu pikniku Vecgaujas krastā.

Lai gan pēdējā spēlē no kārotajiem 100% iegūti tikai 80%, ierindojoties "Vilku un lapsu" ciltī, ikšķilnieki atzīst, ka šī spēle bijusi grūtākā no visām četrām.

“Tā mūs pamatīgi pārbaudīja jau pašā sākumā — pirmo divu cilpu jautājumu formāts vedināja uz vairākiem iespējamiem atbilžu variantiem. Pagāja krietni ilgs laiks, līdz savstarpēji vienojāmies, kādu atbildi iesniegt. Tomēr jāteic, ka spēle bija ļoti vērtīga, ar iepriekš nedzirdētu, interesantu informāciju par Latviju. Pievienojam savam Latvijas apskates vietu sarakstam arī pāris jaunus galamērķus, ko šovasar apmeklēt.

Paldies par aizraujošo spēli Cilpo.lv komandai un visiem pārējiem iesaistītajiem, kas mūs uz šo mazo avantūru pierunāja un pēc tam to arī atspoguļoja interneta plašumos! Mēs noteikti uzcilposim vēl citas spēles arī draugu kompānijā!”

Pēdējā spēlē visām ģimenēm iegūstot vienādu rezultātu, "Elvi" pavasara cilpošanas seriāls ir noslēdzies uz ļoti draudzīgas nots. Cilpošanas vēstneši atzīst, ka ir mazliet skumīgi, tomēr priecājas, ka varēja būt daļa no šā piedzīvojuma, iedvesmojot arī citas ģimenes piecelties no dīvāna un doties kopīgos piedzīvojumos. Cilposim kopā!

Raksts tapis sadarbībā ar "Elvi" un "Cilpo.lv".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu