Lietuvā sāks potēšanu ar "Johnson & Johnson" vakcīnu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Viļņa, Lietuva. Ilustratīvs foto.
Viļņa, Lietuva. Ilustratīvs foto. Foto: AP Photo/Mindaugas Kulbis

Lietuvā tiks sākta potēšana ar "Johnson & Johnson" ražotāja vakcīnu, trešdien paziņojusi Veselības ministrija.

4800 šīs vakcīnas devas, kas pašlaik atrodas Ārkārtējo veselības situāciju centra noliktavā, jau šai pašā dienā tiks izdalītas vakcinācijas centriem.

Šo pirmo sūtījumu iecerēts izmantot, lai potētu seniorus, hronisko slimību pacientus, kas atrodas slimnīcās, kā arī personas, kurām jādodas strādāt Lietuvas diplomātiskajās un konsulārajās iestādēs ārvalstīs.

Kā ziņots, Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) otrdien atbalstīja "Johnson & Johnson" ražotās Covid-19 vakcīnas izmantošanu, neraugoties uz tās iespējamo saistību ar trombu veidošanos. EZA norādīja, ka trombu veidošanās minama kā "ļoti reta" šīs vakcīnas blakne, taču šo risku atsver vakcīnas sniegtās priekšrocības.

Pirmo "Johnson & Johnson" ražotāja vakcīnu piegādi Lietuva saņēma jau 13.aprīlī, bet saskaņā ar ražotāja aicinājumu to izmantošanu nesāka.

No šā brīža Lietuvas iedzīvotājiem ir iespēja izraudzīties vienu no četrām valstī izmantotajām vakcīnām - "Moderna", "Pfizer"/"BioNTech", "AstraZeneca" un tagad arī "Johnson&Johnson", tomēr, ja attiecīgajā brīdī izvēlētā vakcīna nav pieejama, uz poti jāgaida. Tāda kārtība valstī ir spēkā kopš 19.marta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu