"Rīgas filmu fonda" līdzfinansējumu piešķirs trīs projektiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieskats filmu triloģijas "Aptiekārs Melhiors" filmēšanas aizkadros "Cinevilla"
Foto: Ieskats filmu triloģijas "Aptiekārs Melhiors" filmēšanas aizkadros "Cinevilla" Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Rīgas filmu fonda" līdzfinansējumu saņems vēl trīs ārvalstu filmu projekti, tā vienojusies konkursa vērtēšanas komisija.

Kā informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Inese Pabērza, konkursā tika saņemti 15 pieteikumi par kopējo līdzfinansējuma pieprasījuma summu 2,8 miljoni eiro, solot kopsummā Latvijā un Rīgā tērēt 13,7 miljonus eiro.

Līdzfinansējuma piešķiršanas līgumus nolemts slēgt ar SIA "White Picture", SIA "Ego Media" un SIA "Cinevilla Films".

SIA "White Picture" kopražojuma filma "Neredzamā cīņa" taps sadarbībā ar "Homeless Bob Production" (Igaunija) ar līdzfinansējuma intensitāti 20% no izmaksām Latvijā. Tā būšot kungfu komēdija, kas norisinās PSRS 1973. gadā, automehāniķim kļūstot par mūku un svēto.

Filmēšana Latvijā plānota no 2021. gada jūlija līdz oktobrim, filmējot Rīgā.

SIA "Ego Media" kopražojuma filma "Ebrejs" taps sadarbībā ar "Motor Film Studio" (Krievija) ar līdzfinansējuma intensitāti 20% no izmaksām Latvijā.

ŠĪ filma iecerēta kā vēsturiska drāma, kas risinās PSRS Ukrainā 1946. gadā, un izseko nenoskaidrotu slepkavību sēriju. Filmēšana Latvijā ir plānota no 2021. gada maija līdz augustam, filmējot Rīgā, Kandavā, Kuldīgā, Liepājā un kinopilsētā "Cinevilla".

SIA "Cinevilla Films" pieteiktā filma "Sisī" taps sadarbībā ar "Story House Pictures" (Vācija) ar līdzfinansējuma intensitāti 20% no izmaksām Latvijā. Latvijā tiks filmēta daudzsēriju spēlfilmas pirmā sezona.

Tas būšot pieaugšanas stāsts par Austroungārijas ķeizarieni Elizabeti, kas bērnībā un arī mūsdienās biežāk saukta par Sisī, un nu jau kļuvusi par Austrijas un Austroungārijas kultūras ikonu.

Filmēšana Latvijā ir plānota no 2021. gada maija līdz augustam, filmējot gan Rīgas kinostudijā, gan Vecrīgā, Rundāles pilī, Kuldīgā, Krimuldā un Gaujas Nacionālajā parkā.

Kopējais trīs apstiprināto filmu projektu plānotais atbalstāmo izmaksu budžets, ko paredzēts tērēt Rīgā un Latvijā, ir 5 345 693 eiro.

2021. gada konkursa plānotā Rīgas pašvaldības līdzfinansējuma summa ir 800 000 eiro. 

Ņemot vērā, ka martā saņemto pieteikumu kopējais līdzfinansējuma pieprasījums pārsniedz konkursa plānoto summu, konkursa vērtēšanas komisija pārtrauc tālāku pieteikumu pieņemšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu