Levits tiksies ar Francijas viceprezidentu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas prezidents Egils Levits.
Latvijas prezidents Egils Levits. Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien plkst.14 Jūrmalas rezidencē Latvijas prezidents Egils Levits tiksies ar Francijas Valsts padomes viceprezidentu Bruno Lasēru.

Lerhe norādīja, ka Francijas Valsts padome, kas izveidota 1799.gadā, veic divas misijas - juridisko un konsultatīvo. Tās pirmā loma ir valdības padomnieks, kurš sniedz atzinumu par likuma kvalitāti un ar kuru valdība var konsultēties par jebkuru juridiska vai administratīva rakstura jautājumu vai sarežģījumu. Valsts padome ir arī augstākā administratīvā tiesa, kuras kompetencē ir strīdi, kas attiecas uz iestāžu rīcību.

Tāpat viņa pavēstīja, ka diskusijas starp Francijas un Latvijas tiesībsargājošām iestādēm iekļaujas senas sadarbības kontekstā. Kopš priekšsēdētāja vietnieka Žana-Marka Sovē vizītes 2016.gada septembrī tikšanās bijušas regulāras: Valsts padomes Finanšu nodaļas priekšsēdētājs Žans Geremenks bija ieradies 2017.gada decembrī, lai piedalītos Latvijas rīkotā seminārā par budžeta likuma kvalitāti, Valsts padomes priekšsēdētāja vietnieks tikās ar Tieslietu ministru Jāni Bordānu (JKP) 2019.gada novembrī un Valsts padomes delegācija ieradās Rīgā 2020.gada februārī, lai prezentētu Francijas pieredzi Latvijas Saeimas rīkota semināra ietvaros. 2018.gada martā Valsts padome Francijā uzņēma Latvijas Satversmes tiesas delegāciju.

Vizītes laikā Lasēram būs darba tikšanās ar Satversmes tiesas priekšsēdētāju Sanitu Osipovu. Viņš tiksies arī ar tieslietu ministru Bordānu, Augstākās tiesas priekšsēdētāju Aigaru Strupišu un viņu uzņems Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Francijas vēstniecības Latvijā pārstāve vērsa uzmanību, ka 23.aprīlī plkst.11 notiks tiešsaistes diskusija ar Rīgas Juridiskās augstskolas profesoriem un studentiem par "administratīvā tiesneša lomu brīvību aizstāvībā pandēmijas laikā", ar Latvijas tiesneses Eiropas Savienības Tiesā Inetas Ziemeles piedalīšanos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu