Vitenbergs neplāno atstāt ministra amatu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jānis Vitenbergs.
Jānis Vitenbergs. Foto: Zane Bitere/LETA

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs, kuru pēc lēmuma iestāties Nacionālajā apvienībā (NA) no amata lēmusi atsaukt viņa līdz šim pārstāvētā partija "KPV LV", neplāno pats atstāt amatu un cer uz "KPV LV" izpratni par nepieciešamību kopīgiem spēkiem pārvarēt Covid-19 pandēmiju.

Vitenbergs pauda, ka, viņaprāt, līdz šim strādājis godprātīgi un vēlas arī turpmāk strādāt ministra amatā. Ņemot vērā "KPV LV" valdes locekļu izteikto domu par to, ka esošajā situācijā Vitenbergam pašam būtu jāatkāpjas no amata, politiķis to darīt neplāno.

Ministra ieskatā sarežģītā situācija "KPV LV" iekšienē, kā arī vispārējie apstākļi liecina par to, ka partija var turpināt sekmīgi strādāt sadarbībā ar kādu citu politisko spēku, ko, viņaprāt, apliecinot vakar starp "KPV LV" un NA noslēgtā vienošanās par koordinētām rīcībām ekonomikā un zemkopībā.

Vitenbergs noraidīja atsevišķu "KPV LV" deputātu teikto, ka frakcija nav bijusi informēta par viņa vēlmi mainīt politisko piederību.

"Esmu teicis, ka esmu gatavs un izlēmis spert šādu soli. Varbūt nebija konkrētas runas par dienu, bet esmu paudis, ka šāds solis tiks sperts," pastāstīja politiķis.

Viņš uzsvēra, ka politiķu, jo īpaši ministru, pāreja no vienas partijas uz otru vienmēr izsauc rezonansi, taču viņš cer, ka esošajos apstākļos "KPV LV" spēs būs saprotoša, strādāt kopīga mērķa labā un vienoties ar pārējiem koalīcijas partneriem.

Vitenbergam nav zināms, kādi cilvēki "KPV LV" valdē izskatīti kā viņa iespējamie aizstājēji ministra amatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu