Piektdien un sestdien vakcināciju centros prioritārās grupas varēs vakcinēties ar "Pfizer"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dzīvā rinda ārpus vakcinācijas punkta "ATTA center" Rīgā
Dzīvā rinda ārpus vakcinācijas punkta "ATTA center" Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdien un sestdien vairākos liela mēroga vakcinācijas centros iedzīvotājiem no šobrīd atvērtajām prioritārajām grupām būs iespēja vakcinēties ar "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnu pret Covid-19, iepriekš reģistrējoties un izvēloties konkrētu vietu un laiku vietnē "manavakcina.lv", informēja Vakcinācijas projekta pārstāve Agnese Strazda.

Šajā nedēļas nogalē vakcinēties liela mēroga vakcinācijas centros pēc iepriekšējas pieteikšanās vietnē "manavakcina.lv" tiek aicināti seniori vecumā virs 60 gadiem, iedzīvotāji ar hroniskām slimībām, personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar smagi slimiem bērniem vai bērniem ar imūnsupresiju, smagi slimu personu aprūpētāji, izglītības iestāžu darbinieki un operatīvo dienestu darbinieki vai valsts darbības nepārtrauktībai kritisko funkciju darbinieki, ja darba devējs jau ir iesniedzis informāciju par personu vienotajā vakcinācijas tīklā "ViVaT".

Par savu piederību prioritārajai grupai iedzīvotāji var pārliecināties, atverot vietni "manavakcina.lv", kurā sistēma apkopojusi datus no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datubāzes, slimību reģistriem, kompensējamo zāļu sarakstiem, kā arī nozaru ministriju iesniegtajiem profesiju sarakstiem.

Ja prioritārā grupa ir atvērta, tad papildu dokumenti vai apliecinājumi nav nepieciešami. Persona var reģistrēties vakcīnas saņemšanai sev ērtā liela mēroga vakcinācijas centrā, kas pieejams darbam nedēļas nogalē.

Vietnē "manavakcina.lv" iedzīvotājiem iespēja vakcinēties divos liela mēroga centros šajā nedēļas nogalē. Viens no tiem ir "ATTA" Centrs Rīgā, bet otrs - Jūrmalas Sporta skola. Abi šie centri gan piektdien, gan sestdien strādās no plkst.9 līdz plkst.17.

Liela mēroga vakcinācijas centru saraksts, kas vakcinēs šajā nedēļas nogalē, vēl var tikt papildināts, par ko tiks ziņots publiski, norāda Vakcinācijas projektā.

Lai piereģistrētos vakcinācijai liela mēroga centrā ir jāatver vietne "manavakcina.lv" un jāaizpilda pieteikums vakcīnai, ja tas vēl nav aizpildīts. Ja iedzīvotāja prioritārā grupa ir atvērta, tad jāizvēlas kalendārs no tiem liela mēroga centriem, kas darbosies šajā nedēļas nogalē, atzīmējot sev vēlamo laika intervālu.

Pēc tam ir jāsagaida sistēmas apstiprinājums īsziņas vai e-pasta formātā un beigās jāierodas vakcinēties uz izvēlēto vietu un apstiprinātajā laikā.

Iedzīvotāji tiek aicināti nākt uz liela mēroga vakcinācijas centriem tikai tajā gadījumā, ja ir saņemts apstiprinājums no vietnes "manavakcina.lv" par vakcināciju, kā arī nākt uz vakcinācijas centriem ne ātrāk kā 15 minūtes pirms sava apstiprinātā vakcinācijas laika.

Lai nodrošinātu sekmīgu vakcinācijas procesu visas nākošās nedēļas garumā, iedzīvotāji tiek aicināti nākt tikai tad, ja tuvākās nedēļas laikā nav jau ieplānots vakcinācijas laiks kādā citā vakcinācijas kabinetā.

Jautājumu gadījumā par centru darbību iedzīvotāji aicināti sazināties pa bezmaksas informatīvo vakcinācijas tālruni 8989.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu