Putins piedāvā Zelenskim tikšanos "jebkurā laikā" (17)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, Krievijas prezidents Vladimirs Putins
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, Krievijas prezidents Vladimirs Putins Foto: Bertrand GUAY / AFP, EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien paziņojis, ka viņa Ukrainas kolēģis Volodimirs Zelenskis ir gaidīts Maskavā "jebkurā laikā".

"Ja runājam par divpusējām attiecībām, tad, protams, esam gatavi uzņemt Ukrainas prezidentu jebkurā viņam pieņemamā laikā," žurnālistiem Maskavā paziņoja Putins, tiekoties ar Baltkrievijas līderi Aleksandru Lukašenko.

Zelenskis otrdien aicināja Putinu uz tikšanos Donbasā un uzsvēra, ka tur atjaunojusies karadarbība apdraud miljoniem cilvēku dzīvību.

"Ja prezidents Zelenskis vēlas sākt atjaunot attiecības, tad mēs, protams, to vērtējam atzinīgi," šodien sacīja Putins. Taču viņš norādīja, ka gadījumā, ja Zelenskis cer atrisināt problēmas, ko rada kaujas Austrumukrainā, tad viņam vajadzētu vispirms tikties ar Doņeckas un Luhanskas kaujinieku līderiem.

"Un tikai tad apspriest šos jautājumus ar trešās valsts pārstāvjiem, kas šajā gadījumā ir Krievija," sacīja Putins, neatkāpjoties no Maskavas pozīcijas, ka Ukrainā norisinās kāds iekšējs konflikts, nevis noticis Krievijas militārs iebrukums.

Pēdējā laikā situācija Austrumukrainā ir atkal saasinājusies, raisot bažas par karadarbības atsākšanos ar pilnu sparu. Ukraina, ASV un Eiropas Savienība (ES) ir arī nobažījušās par Krievijas karaspēka koncentrēšanos pie Ukrainas robežām.

Maskava apgalvo, ka karavīri piedalās militārajās mācībās, kas esot reakcija uz NATO manevriem. Krievija aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu šodien paziņoja, ka pie Ukrainas robežas koncentrētajam armijas kontingentam dots rīkojums līdz 1.maijam atgriezties savās pastāvīgajās bāzēs.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu