Noskaties: Andris Keišs un Raimonds Pauls "Kā ābols" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Andris Keišs
Andris Keišs Foto: publicitātes

Gaidot iestudējuma "Suni ārā nedzenama nakts" pirmizrādi mūzikas namā "Daile", piesaistot kino operatoru Jāni Eglīti un režisori Artu Bisenieci, dokumentāli poētiskā estētikā radīts dziesmas "Kā ābols" videoklips. 

Iespējams, šodien Ojāra Vācieša dzeja var būt arī atklājums, neiepazīta pasaule. Un līdz ar to arī atklāsme, ka dzeja, ko Ojārs Vācietis rakstīja 20. gadsimta otrajā pusē, dzeja, ko vairākas paaudzes lasīja ar tikpat degošu sirdi, kā dzejnieks radīja, ne vien spēj uzrunāt 21. gadsimta 20. gadu publiku, tā neko nav zaudējusi arī no īpašās vācietiskās jaudas un lieliski sabalsojas ar šodienas cilvēka pārdzīvojumiem. Tas, ka šīs programmas radīšanā  sastapušās un sapratušās kā Ojāra Vācieša paaudze - Maestro Raimonds Pauls, tā nākamās – aktieris Andris Keišs un trompetists Oskars Ozoliņš, tikai apliecina dzejnieka un viņa rakstītā vārda klātesamību un mākslas mūžību. Par to arī jaunradītais video stāsts.

Videoklips: "Kā ābols".

Andris Keišs (balss), Raimonds Pauls (klavieres), Oskars Ozoliņš (trompete), stīgu kamerorķestris. Kino operators Jānis Eglītis, režisore Arta Biseniece, skaņu režija/apstrāde Gustavs Erenpreiss, kostīmu māksliniece Baiba Litiņa. Producente Anda Zadovska.                    

Par programmu "Suni ārā nedzenama nakts"

Fantāziju par Ojāru Vācieti izspēlē Andris Keišs, Raimonds Pauls un trompetists Oskars Ozoliņš. Programmā aktieris Andris Keišs, brīžam pārkāpjot, brīžam respektējot un brīžam sapludinot un nojaucot laika robežas, vedinās skatītāju ielūkoties dzejnieka Ojāra Vācieša ģeniālās personības un mākslas pasaulē. Tā būs satikšanās ar publiku, uz kādām dzīves laikā dzejnieks nereti neaizgāja (dzejas vakari, jubilejas un radošās darbības vakari Ojāram Vācietim bija pasākumi, kas mulsināja, šķita lieki un apgrūtinoši, jo svarīgākais bija dzejas un lasītāja intīma, nepastarpināta tikšanās – lasītājs un grāmata), nereti nokavēja, tā radīdams neizpratni un baumas sabiedrībā. Programma ir muzikāla fantāzija par paša dzejnieka iniciētu, gribētu un viņam nozīmīgu sanākšanu, pārvarot mūžības slieksni, kur vieta atvēlēta gan vācietiskai pašironijai un smiekliem sarunās ar dažādu laiku radošām personībām, gan Raimonda Paula komponētām dziesmām ar Ojāra Vācieša vārdiem, gan skumjām un pasaules sāpei dzejā. Sanākšana, kurā publiski runāt bez cenzūras un  laikmeta ierāmējuma. Fantāzijas pamatā Ojāra Vācieša dzīves laikā nepublicētā dzeja, dzejnieka korespondences, interviju un sarunu, literatūras par Ojāru Vācieti pētījumi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu