foto ⟩ Rīgas centrā nosēdusies milzu bite (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Toms Norde

Rīgā, iepretim Kongresu namam, jau vairākas dienas iedzīvotājus un pilsētas viesus pārsteidz unikāla vides instalācija – "Bite". Kā izrādās, instalācija simbolizē atbildīgas rīcības nozīmi vides piesārņojuma mazināšanā.

Kampaņas iniciators Latvijas Zaļais punkts norāda, ka atkritumi, kas nonāk vidē vai netiek atbilstoši apsaimniekoti, rada vides piesārņojumu. Tas ir ne vien kaitīgs cilvēku veselībai un visai ekosistēmai, bet arī veicina klimata pārmaiņas. Lai arī vairāk nekā puse (60%) Latvijas iedzīvotāju šķiro atkritumus, tikai 54% cenšas samazināt radīto atkritumu daudzumu. Jāpiemin, ka pēdējo desmit gadu laikā atkritumu apjoms, ko rada viens Latvijas iedzīvotājs, ir pieaudzis vairāk nekā par 100 kg – šobrīd tie ir 439 kg uz cilvēku gadā*.

Zināms, ka bites apputeksnē 170 000 augu sugu, tādējādi nodrošinot pārtiku un izdzīvošanu cilvēcei un 200 000 dzīvnieku sugu. Pieaugot vides piesārņojumam, savvaļas apputeksnētāji iet bojā. Bišu skaita samazināšanās un izzušana apdraud cilvēces tālāko eksistenci. Tātad – jo mazāk piesārņosim vidi, jo lielāka iespēja bitēm un visai ekosistēmai dzīvot.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu