"Bitcoin" vērtība piedzīvo ievērojamu kritumu; eksperti izsaka nelabvēlīgas prognozes (7)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Pasaulē populārākā kriptovalūta “Bitcoin” piedzīvojusi septīto vērtības kritumu pēdējo astoņu dienu laikā. Pēdējais vērtības kritums ir saistāms ar ASV prezidenta Džo Baidena ierosinājumu teju dubultot nodokļus bagātākajiem valsts iedzīvotājiem, vēsta aģentūra “Bloomberg”.

Aģentūra norāda, ka “Bitcoin” vērtība kritās par teju 6%, sasniedzot 48 596 dolāru vērtību. Turklāt “JPMorgan Chase” un “Tallbacken Capital Advisors” eksperti brīdinājuši, ka kriptovalūtai ir tālāki lejupslīdes riski.

“”Bitcoin” vērtība ir noslīdējusi zem 50 dienu svārstīgā vidējā rādītāja. Izskatās, ka lejupslīde varētu turpināties,” sacīja “Delta Exchange” vadītājs Pankadžs Balani, piebilstot, ka vēl pagājušajā nedēļā – 14. aprīlī “Bitcoin” vērtība sasniedza vēsturiski augstāko rādītāju jeb 64 870 dolārus par vienu vienību.

Tāpat ASV pieaug bažas par teju dubulta ienākumu nodokļa piemērošanu. Tas attiecas uz ASV investoriem, kas no “Bitcoin” ir guvuši ļoti ievērojamu peļņu, jo kriptovalūtas vērtība kopš gada sākuma ir augusi par vairāk nekā 70%. Tiem investoriem, kuri pārdos kriptovalūtu, kas glabāta vairāk nekā vienu gadu, būs jāmaksā jaunais, palielinātais nodoklis.

Bitkoini ir viens no ienesīgākajiem aktīviem pēdējo gadu laikā. Ikviens, kurš “Bitcoin” iegādājās tieši pirms gada, tagad var priecāties par tā vērtības kāpumu vairāk nekā 570% apmērā. Investoriem, kuri kriptovalūtu iegādājās pirms diviem gadiem, peļņa varētu sasniegt pat 800%.

“Viena no lielākajām lietām, par ko ir jāuztraucas, – ienesīgākie aktīvi būs ļoti jutīgi pret pārdošanu. Tas nenozīmē, ka cilvēki tagad pātrauks tirgoties. Tiem, kuru aktīvu vērtības ir ļoti augstas, būs jārēķinās, ka par gūto peļņu, pārdotot savus aktīvus, būs nepieciešams atstāt lielu naudu valstij,” sacīja “Miller Tabak + Co.” tirgus stratēģis Mets Malijs.

Kriptovalūtas vērtības kritums tirgū tiek skaidrots ar faktu, ka jaunās ASV nodokļu politikas dēļ varētu mazināties bitkoina pievilcība kā ienesīgam aktīvam. Tomēr tas pats attiecas arī uz dažādu uzņēmumu akcijām, kuru vērtības pēdējā gada laikā ir strauji kāpušas.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu