NA un JV sarunās iezīmējusies vienprātība, ka šobrīd ministru maiņa būtu "ļoti nevēlama"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Raivis Dzintars.
Raivis Dzintars. Foto: Ieva Makare/LETA

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (NA) pārstāvju tikšanās laikā ar premjera Krišjāņa Kariņa pārstāvēto "Jauno Vienotību" (JV) valdīja vienprātība, ka "ministru maiņa politiski tik valstiski sarežģītā brīdī būtu ļoti nevēlama", paziņoja NA līderis Raivis Dzintars.

"Tāpat sakrita viedokļi par to, ka visām pusēm jāturpina komunikācija un jācenšas nogludināt asumi, kas radušies [ekonomikas] ministra politiskās piederības maiņas rezultātā," sacīja NA priekšsēdētājs.

Kā ziņots, ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs 21.aprīlī paziņoja, ka mainīs partejisko piederību, atstājot "KPV LV un iestājoties NA.

Partijas "KPV LV" valde pēc tam nolēma atsaukt Vitenbergu no ekonomikas ministra amata, par ko savstarpējā sarunā informēts arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). Premjers savukārt ir izteicies, ka šī situācija savstarpēji ir jāatrisina NA un "KPV LV".

Pats ministrs paziņoja, ka amatu pamest negrasās, un arī puse no "KPV LV" Saeimas frakcijas pauda atbalstu Vitenberga palikšanai ekonomikas ministra amatā.

Pirms informācijas izskanēšanas par Vitenberga partijas maiņu NA un "KPV LV" frakcijas 21.aprīlī vienojās par koordinētu rīcību turpmākai sadarbībai ekonomikas un zemkopības jomu attīstībai. Neoficiāli tika skaidrots, ka noslēgtā vienošanās un plānotā frakciju sadarbība ļaušot saglabāt koalīcijas stabilitāti jutīgā situācijā, kad ekonomikas ministrs maina politisko piederību.

Pašlaik vēl nav skaidrs, vai šādai NA ietekmes palielināšanai valdībā neiebildīs citi koalīcijas partneri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu