“Foster + Partners” atklāj vara krāsas biroju ēku Jekaterinburgā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Foster + Partners

Arhitektu studija "Foster + Partners" ir izstrādājusi varam atbilstošas ​​krāsas biroja bloku Krievijas vara kompānijai "Russian Copper Company" (RCC) Jekaterinburgā, kas ir arhitektu studijas pirmais projekts Krievijā.

15 stāvu augstā biroju ēka, no kuras paveras skats uz Isetas upi, tika uzbūvēta kā galvenā mītne vienai no lielākajām vara ieguves kompānijām valstī. Atšķirīgais, taču kompānijas raksturiezīmes iemiesojošais tornis tika veidots tā, lai norādītu uz uzņēmuma darbības jomu.

Foto: Foster + Partners

"RCC ir viens no pasaules vadošajiem vara ražotājiem, un ēkas trīsstūrveida elementi ir iedvesmoti no vara kristāla režģa," sacīja “Foster + Partners”.

Tās trīsstūra formas apšuvumu veido kristāla režģis, kas atomu līmenī veido varu, savukārt nerūsējošā tērauda apšuvuma paneļi tika nokrāsoti, izmantojot fizikālo tvaiku nogulsnēšanas (PVD) procesu, lai izveidotu vara krāsas apdari.

Stiklotajā ēkas augšdaļā, no kuras paveras skats uz upi, iestrādāts jaunais uzņēmuma trīsstūrveida logotips, kura maiņu savukārt iedvesmojusi arhitektūra.

Foto: Foster + Partners

Tornī biroji ir izvietoti divstāvu moduļos. Atsakoties no atvērtā plānojuma biroju telpu tendences, katrā modulī ir divi slēgtu biroju stāvi, kas izvietoti ap centrālo koridoru.

Centrālo telpu, kurā atrodas atpūtas zona un reģistratūra, apgaismo liels logs, savukārt Y formas kāpnes savieno abus stāvus, uz kuriem var nokļūt arī ar liftiem.

"Plānojot biroju stāvus, galvenais uzdevums bija izveidot galveno mītni kā “personāla māju” - ierasto lielo, koplietošanas darba vietu vietā telpas ir intīmākas un sadzīviskākas," sacīja arhitekti.

Ēkas 14. stāvā  ir izvietota telpa visa uzņēmuma sanāksmēm un pasākumiem. Pirmajā stāvā atrodas vestibils, ko papildina atpūtas zonas un slēgtas sanāksmju telpas.

Foto: Foster + Partners

“Foster + Partners” ēku projektēja tā, lai tā pielāgotos Jekaterinburgas plašajam temperatūru diapazonam, ar aizsedzošiem elementiem stikla fasādē, kas novietoti tā, lai vasarā samazinātu tiešos saules starus, bet ziemā ielaistu vairāk gaismas.

Projektēšanas komanda sagaida, ka birojs saņems “BREEAM Excellent” ilgtspējības novērtējumu.

RCC galvenā mītne ir pirmais “Foster + Partners” projekts, kas tika pabeigts Krievijā. Turklāt studija izstrādāja arī daudzas biroja mēbeles.

"Kopā ar klientu mūsu integrētā komanda RCC jaunajai mītnei ir izstrādājusi īpašus risinājumus, kas ir lieliski piemēroti uzņēmumam un viņu darba būtībai," sacīja Džeremijs Kims, “Foster + Partners” partneris. "Viss, sākot no ēkas struktūras līdz mēbelēm, tika izstrādāts speciāli uzņēmumam, parādot mūsu uzticību tā darbības sfērai".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu